VIDEO. Șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre plata contribuțiilor pentru angajat: Am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură

de Roxana Petre , 17 iulie 2017 - stire actualizata la ora 23:58, 17 iulie 2017
VIDEO. Șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre plata contribuțiilor pentru angajat: Am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură

 Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Parlament, că atunci când vine despre plata contribuțiilor pentru angajat, „statul român ne fură”.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a spus Liviu Dragnea. 

 

otodată, șeful PSD a precizat că programul de guvernare al PSD prevede eliminarea a patru dintre cele șase contribuții plătite: „Vom rămâne aşadar doar cu contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”.

De asemenea, programul prevede reducerea contribuţiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018.  Astfel, atât contribuţia la sănătate, cât şi cea la pensii vor fi mai mari şi vor totaliza 35%. 

Comentarii

 • Dan Gogoncea

  18 iulie 2017 8:11

  Cum adica "statul roman ne fura"? Cine e "statul roman"? O entitate misterioasa? ONG-urile? Soros? Nu cumva guvernul? Adica nu gasca lui?

  raspunde comentariului
 • Se apropie criza

  18 iulie 2017 4:03

  La butoane este o sleahta de incompetenti, lipsiti total de cinste, in frunte cu un hot de mare anvergura si mult tupeu. Efectul imediat este descurajarea investitiilor din tara si esec economic generalizat. Poate incompetenta este insotita de intentii tradatoare, dirijate de marea "prietena" de la rasarit.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:48

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:45

  Sevil Shhaideh este un pericol major pentru Romania, pentru ca sotul ei, Akram, este o unealta a lui Putin si Servil il serveste pe Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:43

  TOC MAI dRAGNEA, CEL MAI MARE HOT SI ESCROC DIN ISTORIE, CARE A FURAT LA VEDERE INTRE 1,5 SI 2 MILIARDE DE EURO, DIN 1996 PANA ACUM, ISI PERMITE SA ACUZE STATUL ROMAN CA NE FURA ? TOCMAI ACEST HOT NERUSINAT STRIHA CA STATUL ROMAN ESTE HOT ?

  raspunde comentariului
 • cristi

  17 iulie 2017 20:36

  Explicatii de analfabet functional.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design