9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre audierile în comisia care anchetează alegerile din 2009: Nu...

Liviu Dragnea, despre audierile în comisia care anchetează alegerile din 2009: Nu avem subiecte tabu

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a exprimat, joi seara, certitudinea că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi invitată la auderile în comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009.

Invitat la postul România TV, Liviu Dragnea a mai precizat că nu sunt subiecte tabu la comisia parlamentară de anchetă.

„Nu văd de ce n-ar fi invitată dna Kovesi și nici nu cred că n-o vor invita. Că va veni sau nu, asta e alt subiect, dar eu nu cred că n-o vor invita. Nu avem subiecte tabu. În același timp, vreau să vedem totuși că Parlamentul începe să fie luat în serios și o comisie de anchetă este tratată în mod serios și cei care sunt invitați vin la această comisie. Acolo trebuie să fie chemate toate persoanele care aveau o funcție în acea perioadă și care pot să contribuie cu informații la aflarea adevărului sau a unei porțiuni de adevăr", a spus șeful PSD.

În opinia sa, este necesar ca autoritățile să aibă cât mai multe informații din anumite perioade, pentru ca „funcționarea instituțiilor publice din România să fie sănătoasă”.

Liderul PSD consideră că toți cei care aveau funcții importante și au fost la întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea, din seara alegerilor prezidențiale din 2009, trebuie să vină la comisie.

„Doar o singură persoană nu poate să vicieze un întreg sistem. De aceea această comisie este foarte importantă. Nu se mai poate întoarce rezultatul alegerilor, nu știu dacă vor fi efecte penale în urma acestei comisii de anchetă, dar sigur vor ieși la iveală niște informații care ne vor ajuta pe noi toți să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat atunci", a mai spus Liviu Dragnea.

În 11 mai, parlamentul a decis a înfiinţarea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Au fost 241 de voturi pentru și doar 86 împotrivă.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă