14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre activitatea Cabinetului Tudose: Palatul Victoria a înviat! L-am rugat...

Liviu Dragnea, despre activitatea Cabinetului Tudose: Palatul Victoria a înviat! L-am rugat pe ministrul Finanțelor să capete mai multă experiență politică

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, după întâlnirea cu ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, că este mulțumit de activitatea Cabinetului Tudose.

„Palatul Victoria a înviat!”, a spus Liviu Dragnea, întrebat despre activitatea noului Executiv.

Totodată, șeful PSD a precizat că, în cursul dimineții, a avut o întrevedere cu ministrul Finanțelor. „L-am rugat să capete mai multă experiență politică, pentru că este foarte importantă”, a spus Liviu Dragnea, făcând referire la afirmțiile făcute Ionuț Mișa, în ziua în care a fost audiat în comisiile de specialitate din Parlament.

„A fost prima lui ca ministru, emoționat, se mai întâmplă. E un tânăr în care am mare încredere, la fel și dl. prim-ministru”, a mai spus social-democratul.

Ionuț Mișa a anunțat, după validarea sa pentru a deveni ministru al Finanţelor, că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat.

„Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta între stat şi privat”, a declarat Ionuţ Mişa.

În replică, șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că ministrul desemnat al Finanțelor „a început cu stângul”.

„În programul de guvernare nu e previzătă această măsură. Dacă cineva vrea să o facă, poate să o facă, dar în alt Guvern (…), Nu se va întâmpla, cel puțin cât suntem noi la guvernare. Din punctul meu de vedere, subiectul este închis”, a spus Liviu Dragnea. 

Ulterior, el a revenit cu noi precizări, afirmând că „întrebarea a fost interpretată greșit”.

„În legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora aș fi declarat că Guvernul are în intenție desființarea Pilonului II de pensii fac următoarele precizări: Nu am declarat că voi susține desfintarea Pilonului ÎI de pensii. Nici nu am în intenție să fac acest lucru. Nu există în Programul de guvernare această măsură. Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greșit, în legătură cu posibilitatea naționalizării Pilonului ÎI de pensii. Precizez încă odată, nici nu desființăm pilonul ÎI de pensii, nici nu îl naționalizăm. Nici nu aș fi putut să fac o astfel de previziune, având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi naționalizate fondurile publice. Regret confuzia creată și îi asigur pe toți românii că un subiect atât de complex și sensibil este tratat cu maximă seriozitate și profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanțe”, a precizat el.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă