Liviu Dragnea, demolat de Liviu Dragnea. Președintele PSD s-a obișnuit să își schimbe deciziile în funcție de interesul de moment

de Romulus Georgescu , 12 iulie 2017 - stire actualizata la ora 18:49, 12 iulie 2017
Liviu Dragnea, demolat de Liviu Dragnea.

Liderul PSD a anunțat un alt salariu minim decât cel din programul de guvernare, deși este cel care a dat undă verde pentru document. Acesta are la activ numeroase contraziceri ale propriilor poziții, de fiecare dată acuzând o conspirație împotriva sa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că Guvernul nu va impune un salariu minim de 2.000 de lei, afirmând că această informaţie s-a rostogolit „dintr-o greşeală“ în spaţiul public.


Citește și:  13 milioane de lei de la stat pentru vacile lui Dragnea junior. Ferma de bovine a fiului președintelui deputaților, ascunsă pe numele finului șefului PSD | DEZVĂLUIRE RL

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan-Valentin, deținător la vedere de fermă de porci, a declanșat un scandal național după ce Guvernul Grindeanu a decis să acorde subvenții pentru creșterea suinelor.

„Nu va fi impus de Guvern salariul minim de 2.000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dintr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750“, a susținut Liviu Dragnea. Însă, în programul de guvernare votat de Parlament odată cu învestirea Guvernului Tudose, se menționează clar: “Nivelul salariului minim brut în România, în următorii 4 ani, va fi de 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 și 2.400 lei în 2020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 și 3.000 lei în 2020“, scrie în programului de guvernare al Cabinetului Tudose. De altfel, nu este singura ajustare a programului de guvernare. În campania electorală, social-democrații promiteau majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie 2017. Însă, în varianta finală a legii salarizării, cele mai multe majorări au fost amânate pentru 1 ianuarie 2018.

Tot în campania electorală, liderul PSD a bătut monedă pe relaxarea politicii fiscale și pe faptul că partidul său nu va introduce noi taxe. Însă, programul Guvernului Tudose face referire la o taxă de solidaritate și la  un impozit pe cifra de afaceri. Confruntat cu nemulțumirile oamenilor de afaceri, Dragnea a părut că face un pas înapoi, revenind la retorica de campanie. “Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români.  De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite“, a declarat Liviu Dragnea, fără a oferi o soluție concretă.


Citește și:  Culisele unei înţelegeri subterane. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a mazilit pe Grindeanu cu acceptul lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu schimbarea fostului premier Sorin Grin­deanu. În acest sens a existat o înțelegere cu președintele PSD, Liviu Dragnea, prin care șeful statului a acceptat să nu pună bețe-n roate acestui proces, au declarat “României libere“ surse din mediul politic.

Distanțare de ordonanța 13

Nu este prima dată când o decizie sau o declarație asumată de Liviu Dragnea este contrazisă tot de Liviu Dragnea. Un exemplu concret vizează scandalul legat de controversata ordonanță 13. În timp ce liderul PSD se afla în SUA, Ministerul Justiției pregătise două ordonanțe de urgență – privind modificarea Codului Penal și privind grațierea. La întoarcerea în țară, Dragnea afirma că nu știe ce conțin cele două ordonanțe de urgență. Ulterior, însă, au apărut informații potrivit cărora ordonanța 13 ar fi fost redactată chiar la cabinetul lui Dragnea de la Camera Deputaților.

Însă, mai mult, pesedistul s-a contrazis chiar și în declarațiile oficiale. Astfel, la întoarcerea din Statele Unite, Dragnea afirma că știa de o săptămână – zece zile că Iohannis pregătește un referendum pe tema grațierii. Afirmația a fost făcută pe 23 ianuarie și ea implică faptul că liderul PSD aflase de intenția lui Iohannis undeva în perioada 13-16 ianuarie. Ședința de Guvern la care a participat președintele Iohannis, pentru a bloca aprobarea ordonanțelor, a avut loc pe 18 ianuarie. Or, dacă Dragnea știa de atunci că președintele pregătește un referendum pe tema grațierii cum ar fi putut să nu știe de intenția Guvernului pe care îl controlează de emiterea a două ordonanțe de urgență pe tema legislației penale?

Grindeanu a devenit „unealtă“

La începutul lunii iunie, Liviu Dragnea a declanșat operațiunea de debaracare a lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Niciuna din afirmațiile oficiale ale liderului PSD nu prefigura un asemenea scenariu. „Vă spun foarte cinstit. Sorin Grindeanu nu merge la Guvern pentru o perioadă scurtă, ci pentru un mandat de patru ani“, a asigurat liderul PSD, în ianuarie la învestirea lui Grindeanu.


Citește și:  Dragnea a fost abandonat. Când va cădea? | OPINIE

Este de înțeles că Liviu Dragnea nu înțelege ce i se întâmplă în ultima vreme. Obișnuit, timp de două decenii, să aibă la picioare un județ întreg, cu toate instituțiile sale, de la administrația locală și financiară până la poliție, parchet și serviciile secrete locale, liderul PSD este șocat că toată puterea i se scurge printre degete.

În acest fel, liderul PSD încerca să contracareze informațiile neoficiale potrivit cărora mandatul lui Grin­deanu va fi de șase luni, după care social-democratul îl va debarca, dacă premierul nu va schimba Codul Penal. De altfel, chiar în luna mai, Dragnea dădea asigurări că evaluarea Guvernului privește „doi-trei miniștri“ care au restanțe și nu îl vizează pe premier. Însă, pe 15 iunie conducerea PSD i-a retras sprijinul politic, Dragnea reclamând o transformare a premierului. „Este clar că el nu mai e el. În opinia noastră, o spun cu regret şi cu părere de rău, Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui, e greu să ne dăm seama“, a atacat Liviu Dragnea. Pe acest motiv, PSD și-a demis propriul premier prin moțiune de cenzură.

Și potențialii parteneri politici sunt apreciați în funcție de interesul de moment. „Eu nu vreau să facem alian­ţă cu UDMR-ul la guvernare. Punct!“, afirma Dragnea în campania electorală, pentru a alimenta retorica naționalistă a PSD. În schimb, în iunie 2017, când președintele pesedist alerga după voturi pentru a-l demite pe Grindeanu, răspunsul la aceeași întrebare, privind cooptarea UDMR la guvernare, avea să fie diferit. „Eu nu resping această variantă pentru că cei de la UDMR tot timpul au propus în funcţii guvernamentale  oameni eficienţi şi bine pregătiţi şi serioşi şi harnici. În toate guvernele în care a fost UDMR, eu nu-mi aduc aminte să fi fost acuzaţi de lipsă de performanţă“, a menționat liderul PSD. Negocierile PSD-UDMR s-au blocat, doar temporar, pe fondul nemulțumirilor unor parlamentari PSD, legate de faptul că Uniunea solicitase modificarea peste noapte a unor acte normative referitoare la drepturile minorității maghiare.     

Ping – pong cu privilegiile parlamentarilor

Același Liviu Dragnea a promis, în repetate rânduri, că Parlamentul va respinge ordonanța de urgență prin care au fost majorate salariile a 68 de înalți demnitari. Dacă în iunie 2015, caracteriza ordonanța drept „un lucru bun”, ulterior, a insistat pe abrogarea acesteia. ”Eu o să susţin ca acea ordonanţă să fie picată în Parlament. Eu acum ca preşedinte al Camerei Deputaţilor am un salariu… nici nu ştiu cât am, foarte mare, nu ştiu 100 şi ceva de milioane de lei (20.000 de lei n.r.)”, a promis președintele Camerei, în februarie 2017. ”Sunt oameni care au salarii foarte mici pentru care muncim să facem un sistem şi să creăm creştere economică ca să aibă acces la venituri mai mari”, a fost justifcarea sa. În realitate, ordonanța s-a blocat în sertarele de Camera Deputaților, instituție condusă de Liviu Dragnea. De fapt, ordonanța a rămas în vigoare până în momentul în care a intrat în vigoare noua lege a salarizării, care include și salariile parlamentarilor. Noua lege a salarizării antrenează și creșterea sumelor forfetare. Reecnt, Dragnea a promis că sumele forfetare vor fi plafonate, dar, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat, fiind necesară modificarea statutului deputaților și senatorilor.

 

Comentarii

 • Negro

  13 iulie 2017 6:50

  Contraziceri? Nu. Acest personaj nu are cu nimic de a face cu soarta Romaniei. Pur si simplu nu-l intereseaza. A facut propaganda nationala doar atat cat sa puna mana pe putere. In rest il intereseaza satisfacerea vointei celor ce l-au protapit in functie. Distrugerea justitiei, crearea unor noi canale de scurgere a banilor publici si insusirea lor de catre acestia. Intoarcerea Romaniei la anii 1990, cand se putea fura totul la drumul mare. Desigur, nu doar domnul Liviu Dragnea este de vina. Dumnealui a castigat increderea baronilor PSD-ALDE. Este sluga lor si a poftei proprii, nestavilite, de inavutire. Ceea ce este ingrijorator este ca si Presedintia a inceput sa colaboreze cu acestia. A aprobat inlocuirea Premierului cu o carpa, ticluirea legior organice pe genunchi, retragerea rusinoasa a Tarii din formatia structurilor statale civilizate. Contrazicerile atatea cate sunt reprezinta tragerea de pulpana a realitatii vizavi de minciunile care au asigurat puterea coalitiei partidelor staliniste. Dumnealor fac ceea ce cred ca le va fi bine, protectia in fata legilor iar gestionarea crizei care va sa vina va cadea in spatele altora. Machiavelismul PSD-ALDE-UDMR merge doar in aceasta directie. Salvarea Tarii va cadea ca intotdeauna tot pe umerii maselor. Dar daca acestea vor avea si constiinta vor putea scapa in sfarsit de ciuma PSD-ALDE-UDMR. Sa profitam de criza, daca n-am avut mintea orientata spre o buna alegere!

  raspunde comentariului
 • node

  12 iulie 2017 22:23

  un parnaias de ultima speta

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  12 iulie 2017 14:13

  Buna , se deschide prima banca virtuala, vrei sa intri printre primii gratis si sa primesti 100 CCBMLM la inscriere...CCBM - CEA MAI MARE BANCA VIRTUALA DIN LUME, in prelansareCCBM - va fi cea mai mare Banca Virtuala din lume, unde se vor tranzacta Bitcoin, Eterium, Onecoin in prelansareJuly 17, 20017 to September 19, 2017ROBERT KIYOSAKI este unul dintre fondatori1. Va fi cea mai mare Banca Virtuala din lume unde se vor tranzacta Bitcoin, Eterium, Onecoin, etc. plus valuta.2. La inregistrare vei primi 100 la lansare Gratuit3. 100 E GRATUIT si asa va ramane4. Matrice de 2X20 cu aproximativ 2 milioane de clienti5. Pentru fiecare persoana introdusa in sistem care isi va crea un cont la CCBM vei primi 10 la lansare6. Simplu inregistreaza-te astazi si promoveaza-ti linkul peste tot. Mai multi clienti directi mai multe comisioane vei lua la lansare.INSCRIE-TE AICI httpgheorghe1967.ccbmlm.comMBCC PreocupariNe străduim să construim cel mai puternic, cea mai rapidă creștere, rețeaua Criptomonedă din lume, susținută de sisteme hardware și software de stat-of-the-art dezvoltate pentru a oferi viteza, securitate și fiabilitate.Potențial de creștere Ușor de urmărit de construcție de rețea cu o matrice 2x20 CCBM potențial maxim de creștere.Securitate financiara O oportunitate cu potențialul de a aduce securitatea financiară de neegalat.Fiabilitate MBCC va fi acolo pentru transport pe distanțe lungi, cu coloana vertebrală tehnologia noastră sigură.httpswww.docdroid.netuHnnyAbprezentare-ccbm.docx prezentare afacere

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  12 iulie 2017 12:04

  Expresia "S-a rostogolit in presa " ,este de luat in calcul pentru o noua editie a machiavelismului politic !.Dea ALBA NEAGRA CU DRAGNEA -PSD se poate spune despre asa zisa politica a aliantei de trista amintire PSD-ALDE !!.Daca pina acum minciunile gastilor politice n-au fost evidente de la o zi la alta , se pare ca s-au epuizat resursele si imaginatia derbedeilor si snapanilor si incepe sa le iasa pe gura acelasi continut ca pe *** !!.Ce pot sa-i urez lui Dragnea ? - la mai multe balbe si la multi ani acolo unde se poate gandi la rece !!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design