13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Deficitul de 3% nu va fi depășit. Semnalele date de...

Liviu Dragnea: Deficitul de 3% nu va fi depășit. Semnalele date de Comisia Europeană sunt profund incorecte

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că deficitul de 3% nu va fi depășit, iar semnalele date în acest sens de Comisia Europeană sunt "profund incorecte", potrivit Agerpres.

"Când state mari au sărit peste deficitul de 3%, n-a fost nicio reacție de la Comisia Europeană. În România, când nici măcar nu se pune problema să depășim deficitul de 3%, ne tot arată cartonașe galbene sau ne atenționează. Programul de guvernare va fi pus în practică. Deficitul nu va fi depășit, în schimb vrem să fim lăsați să dezvoltăm România.

Toate aceste semnale care sunt date, bazate nu știu pe ce, din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la Comisia Europeană. Nu cred că așa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă este vorba de România", a susținut Dragnea, la Parlament, la o declarație comună cu premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă va exista un răspuns pe acest subiect din partea României, Dragnea a răspuns că "e posibil".

"O să am o întâlnire chiar azi cu domnul Tăriceanu, o să discutăm și cu domnul prim-ministru, pentru că, din punctul meu de vedere, nu e corectă această abordare. Totuși, România este un stat membru cu drepturi depline, cifrele economice, indicatorii macro-economici arată foarte bine, în schimb tot primim tot felul de îngrijorări. De ce? Anul trecut a fost liniște și pace când România o luase în jos foarte tare", a afirmat Dragnea.

Chestionat dacă acest răspuns va lua forma unei scrisori adresate CE, Dragnea a precizat: "O să vedem".

El a adăugat că despre acest subiect poate vorbi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu fostul premier Dacian Cioloș. "Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloș foarte bine, că se întâlnesc foarte des", a spus Dragnea.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a comentat avertismentul transmis de Comisia Europeană referitor la o abatere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen.

"Cred că ar fi mai bine să-i întrebați pe cei dinaintea Guvernului pe care-l conduc, pentru că se referă la ceea ce s-a întâmplat în anul 2016, când, cu toate că n-au existat mari investiții în România, cu toate că lucrurile au mers așa cum au mers și cum au văzut românii că au mers, (…) s-a ajuns la (…) un pic peste 3 pe deficit. Noi ne-am luat angajamentul că (…) vom menține aceste lucruri conform lucrurilor asumate împreună cu partenerii noștri din Comisia Europeană și ne vom ține de cuvânt", a spus Grindeanu.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă