10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României...

Liviu Dragnea, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României la UE: Nu trebuie să mai fim doar contributori, ci şi beneficiari ai avantajelor de a fi în UE

Liderul social-democraţilor şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României laUniunea Europeană, că acest eveniment a reprezentat una dintre cele mai mari realizări istorice ale poporului român, citează Mediafax.

“Integrarea României în Uniunea Europeană este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Au trecut zece ani de atunci. În tot acest timp, România a fost un membru devotat, respectuos şi civilizat al clubului european, cu atât mai mult cu cât Europa a traversat o perioadă dificilă. Tradiţia europeană a ţării noastre şi puterea noastră ca popor şi-au spus cuvântul în asigurarea stabilităţii regionale şi în adoptarea normelor europene. În Uniunea Europeană, românii au dovedit că sunt europeni”, a scris Dragnea, cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la UE.

Liviu Dragnea a afirmat că România nu trebuie să mai fie doar contributor, ci şi beneficiar al avantajelor de a fi stat european.

“Parcursul european al României trebuie să continue. Însă, nu trebuie să mai fim doar contributori, ci şi beneficiarii avantajelor de a fi stat european. Ceea ce s-a întâmplat în 2016 în niciun caz nu trebuie să se mai întâmple! Atragerea de fonduri europene va fi o prioritate a guvernării #PSD. Ca parte a marii familii europene, va trebui să profităm la maxim de drepturile noastre, pentru a relansa investiţiile, pilonul esenţial al creşterii economice sustenabile”, a susţinut liderul PSD.

Dragnea a spus că 2017 trebuie să fie un an al intensificării eforturilor pentru “accederea, cu drepturi depline”, în spaţiul Schengen.

“În acelaşi timp, 2017 trebuie să fie un an al implicării energice în politica europeană şi, implicit, al intensificării eforturilor pentru accederea, cu drepturi depline, în Spaţiul #Schengen. La mulţi ani, #România europeană!”, a conchis Liviu Dragnea.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă