Lia Olguța Vasilescu, despre cumularea salariului de la stat cu pensia: Te-ai pensionat, la revedere!

de Roxana Petre , 05 august 2017 - stire actualizata la ora 20:17, 05 august 2017
Lia Olguța Vasilescu, despre cumularea salariului de la stat cu pensia: Te-ai pensionat, la revedere!

Ministurl Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, într-o emisiune de pe postul Antena 3, că vârsta de pensionare nu va crește. Totodată, ea a dat asigurări că pensiile aflate în plată nu vor fi micșorate,

Preiczarea vine după ce Guvernul a adoptat o ordonanță care modifică modul de calcul al pensiilor speciale și care se va aplica începând cu 15 septembrie.

Totodată, ministrul Muncii a afirmat că se gândeşte la măsuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care îl consideră incorect. Astfel, persoanele care s-au pensionat să se bucure de pensie, iar dacă îşi mai doresc un job să se reorienteze, eventual, către mediul privat, a mai spus Vasilescu.

„Lucrul acesta va trebu să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie", a spus ministrul Muncii.

În 3 august, premierul Mihai Tudose a declarat că, începând cu 2018 - 2019, vârsta de pensionare ar putea crește „cu un an, doi”.

„Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a spus șeful Executivului.

Comentarii

 • Mihaela

  06 august 2017 19:14

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • PSD duce tara la faliment!

  06 august 2017 15:57
 • escu

  06 august 2017 9:14

  DECI PRINCIPIUL ENUNTA DE D-NA MINISTREASA ESTE CORECT?DACA DA ATUNCI ASTEPTAM SA PREZENTATI SCUZE PUBLICE D-NULUI P M EMIL BOC!....CA TARE L-ATI MAI FACUT IN TOATE FELURILE PTR ACELASI LUCRU!

  raspunde comentariului
 • Zizi Mertescu

  05 august 2017 21:20

  DESI NU ESTE DE ACORD PENTRU IMAGINE, DESI LEGEA DOAR II PERMITE DAR N-O OBLIGA, DOAMNA MINISTRU DAN I-A REANGAJAT IMEDIAT PE CEI PENSIONATI.O CREDE CINEVA PE OLGA?

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design