20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportLeonardo Badea este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară

Leonardo Badea este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară

Plenul Parlamentului l-a validat miercuri, cu 321 de voturi pentru și 38 împotrivă, pe deputatul PSD Leonardo Badea în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), informează Agerpres.

Badea îl înlocuiește în fruntea ASF pe Mișu Negrițoiu, care a fost revocat din funcție de Parlament în data de 11 mai.

De asemenea, Ovidiu Răzvan Wlassopol a fost votat de plenul reunit, cu 338 de voturi pentru și 21 împotrivă, pentru funcția de prim-vicepreședinte al ASF, membru executiv.

Cine este Leonardo Badea 

Leonardo Badea s-a născut la 23 februarie 1975, la Târgoviște, în județul Dâmbovița.

A absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, în 1997. Din 2005, deține titlul de doctor în contabilitate, obținut la ASE București.

În 2007, a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne, în 2009 — Colegiul Național de Informații, iar în 2011, a absolvit Institutul Diplomatic Român și, în același an, un Curs intensiv destinat Înalților Funcționari Publici, la Colegiul Național de Apărare, potrivit CV-ului postat pe site-ul www.senat.ro.

A fost președinte al TSD Dâmbovița (2002-2010), apoi secretar executiv al PSD Dâmbovița (din 2010).

A fost membru al Consiliului Facultății de Științe Economice, Universitatea Valahia (1998-2002), consilier județean Dâmbovița (2000-2004), secretar științific al Consiliului Facultății de Științe Economice, Universitatea Valahia (2002-2007), președintele comisiei economice a Consiliului Județean Dâmbovița (2004-2008), decan al Facultății de Științe Economice, Universitatea Valahia (2007-2011), consilier județean Dâmbovița (2008-2012), prorector al Universității Valahia (14 mai — 29 iunie 2011) și vicepreședinte al Consiliului Județean (iun.-dec. 2012).

În urma alegerilor parlamentare din anul 2012, a fost ales senator în circumscripția electorală nr. 16 Dâmbovița, colegiul uninominal nr. 1. În legislatura 2012-2016, a fost secretar al Comisiei pentru privatizare și administrarea activelor statului (până în febr. 2013) și secretar al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital (din febr. 2013). De asemenea, a fost președinte al Comisiei comune speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea rapoartelor de audit financiar ale Curții de Conturi și pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi, potrivit site-ului www.cdep.ro.

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, a obținut un mandat de deputat, fiind ales în circumscripția electorală nr. 16 Dâmbovița. În această legislatură, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci (până în ian. 2017), iar din ianuarie 2017, este președinte al acestei comisii.

Este membru în asociații profesionale și științifice internaționale: European International Business Academy (EIBA) și Centre D'Etudes sur le Developpement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). De asemenea, este președinte fondator al Lions Club Chindia Târgoviște.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă