11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLăzăroiu: PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trăşculescu

Lăzăroiu: PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trăşculescu

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trăşculescu. Mai exact, dacă PDL va vota în Parlament pentru ridicarea imunităţii deputatului PDL Alin Trăşculescu, astfel încât să nu influenţeze cursul anchetei, va dovedi că sunt în contrast cu USL şi ar putea întoarce cazul în favoarea sa.

“Dacă PDL va dovedi consecvenţă în acest caz, aşa cum a dovedit în toate celelalte cazuri, mă rog, poate mai puţin în unele, Ridzi, Păsat, cred că va avea de câştigat, pentru că va arăta că e altfel decât USL-ul, de exemplu, care a fost consecvent, de obicei, dar pe invers, întotdeauna şi-a protejat parlamentarii sau miniştrii care aveau probleme de diverse feluri, cu justiţia, cu Agenţia Naţională de Integritate. Deci dacă ei reuşesc să pună în evidenţă acest contrast, cred că vor avea de câştigat, nu de pierdut”, a declarat Lăzăroiu, luni dimineaţă, la RFI România.

Citeşte şi

Sebastian Lăzăroiu, despre Victor Ponta: Îşi va pierde minţile după ce nu va mai fi premier

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT din arestul poliţiei. Vezi ce a declarat avocatul lui Trăşculescu

Întrebat dacă acest caz al deputatului Alin Trăşculescu pune la îndoială rigurozitatea criteriilor de selecţie a candidaţilor ARD, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: “N-aveai de unde să ştii în momentul în care ai judecat candidaţii dacă unul e sub urmărirea Parchetului şi la un moment dat o să cadă pe un flagrant. Nu poţi să anticipezi la fiecare candidat dacă va lua sau nu va lua mită în următoarele luni (…). E greu să anticipezi când cineva va călca pe bec şi va intra în atenţia justiţiei, atunci când faci o judecată după nişte criterii”.

Parlamentarii PDL vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trăşculescu justiţia să îşi poată face treaba, a declarat la Realitatea TV preşedintele PDL, Vasile Blaga. El precizează că incidentul afectează PDL în campanie, că situaţia este regretabilă, dar cei care au greşit trebuie să plătească.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, care fusese reţinut de procurorii anticorupţie, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

Trăşculescu fusese reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii anticorupţie, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.

Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL. Calotă a primit de la denunţător, sâmbătă, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisă lui Trăşculescu, la cererea acestuia, fiind prins în flagrant delict şi ulterior reţinut, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că flagrantul a fost realizat sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Focşani, deputatul fiind reţinut după miezul nopţii.

Deputatul Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Avocatul lui Trăşculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanţei de reţinere emisă de procurorii anticorupţie pe numele politicianului, pe care o consideră “nejustificată”. Ene a spus că deputatul nu şi-a însuşit nicio sumă de bani.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asupra percheziţiei şi reţinerii lui Alin Trăşculescu, “acuzat de săvârşirea unei infracţiuni flagrante de corupţie”.

Luni, de la ora 12.00, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiţiei în cazul lui Alin Trăşculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că luni la ora 16.00 va avea loc o şedinţă a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trăşculescu, precizând că cel mai probabil marţi cererea va ajunge în plenul Camerei.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă