23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVIDEO. Guvern: Au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiilor...

VIDEO. Guvern: Au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiilor din partea membrilor Cabinetului Grindeanu. Demisiile sunt lipsite de obiect

La Guvern au fost depuse 20 de cereri de demisie fără act, informează purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Alina Petrescu. Potrivit acesteia, până la învestirea unui nou Cabinet, actualii miniștri au drept de semnătură.

"Au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiilor din partea membrilor Guvernului Grindeanu. Demisiile sunt lipsite de obiect. În toate cele 20 de documente este trecut și numărul de înregistrare al documentului, primit pe 15 iunie când a fost depusă la Cabinet fiecare demisie.

Miniștrii sunt: Marius Dunca, Theodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Mihai Tudose, Andreea Păstârnac, Pavel Năstase, Ana Birchall, Răzvan Cuc, Gabriel Leș, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan, Adriana Petcu, Sevil Shhaideh. Cererile au sosit prin poștă.

În acest moment, Guvernul a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură. Guvernul, până la învestirea unui nou Cabinet, are drept de semnătură", a declarat Alina Petrescu.

241 de parlamentari au votat, miercuri, în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă