14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportȘefa DNA, Laura Codruța Kovesi, precizări după întâlnirea cu ministrul Tudorel Toader:...

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, precizări după întâlnirea cu ministrul Tudorel Toader: Nu mi s-a cerut demisia și nici nu am de ce să demisionez

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni după-amiază, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu va demisiona din fruntea instituției pe care o conduce. Miercuri, ministrul Justiției va anunța rezultatul evaluării activității DNA și a Ministerului Public. 


UPDATE 18.08:  După aproximativ o oră, Laura Codruța Kovesi a ieșit de la întrunirea cu ministrul Justiției, și le-a spus jurnaliștilor că Tudorel Toader nu i-a cerut demisia și nici nu are de ce să demisioneze.

"Nu, nu mi-a cerut demisia, nu o sp-mi dau demisia și nici nu am de ce sa-mi dau demisia. DNA și-a făcut treaba, a fost o discuție despre care nu doresc să dau prea multe detalii.

Am discutat doar despre activitatea DNA", a spus Laura Codruța Kovesi.

Întrebată de jurnaliști dacă DNA a acționat corect, Kovesi a spus că “întotdeauna a acționat corect”.


Kovesi a ajuns la Ministerul Justiţiei la scurt timp după ce ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a plecat de la MJ, după ce a discutat aproximativ o oră cu Tudorel Toader.



Discuţia ministrului Justiţiei cu procurorul-şef al DNA are loc în contextul în care prezentarea rezultatelor evaluării conducerii Ministerului Public şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost amânată pentru miercuri.

Întrebat, luni dimineaţă, dacă în cadrul acestei evaluări s-a întâlnit şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după discuţiile pe care le-a avut cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, Tudorel Toader a evitat un răspuns, arătând doar că această informaţie va fi comunicată miercuri, în conferinţa de presă.

Câteva ore mai târziu, ministrul Justiţiei a spus că nu s-a întâlnit cu procurorul-şef al DNA înainte sau în timpul evaluării, pentru că nu el trebuie să se deplaseze pentru aceste discuţii, procedura fiind "în sens invers".

Tudorel Toader a anunţat, luni, că evaluările activităţii Ministerului Public şi DNA au fost făcute în termenul stabilit de 14 zile, care s-a împlinit duminică seara, dar va proroga termenul de anunţare a rezultatelor cu două zile, iar decizia şi toate amănuntele legate de aceasta le va prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui potrivit cărora este mulţumit de activitatea procurorului-şef al DNA şi procurorului general al României şi ce va face în eventualitatea în care va propune revocarea acestora din funcţii şi va primi un refuz din partea şefului statului, ministrul Justiţiei a spus: "Preşedintele şi-a exprimat în repetate rânduri opinia. Eu îmi voi exprima opinia mea, în scris şi prin răspunsurile pe care vi le voi da miercuri, în conferinţa de presă”.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă