8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportIohannis transmite condoleanțe țărilor ai căror ambasadori au murit în accidentul din...

Iohannis transmite condoleanțe țărilor ai căror ambasadori au murit în accidentul din Pakistan

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la întoarcerea din Polonia, că își exprimă condoleanțele față de țările ai căror reprezentanți au murit în accidentul din Pakistan. 

”Din nefericire au murit doi ambasadori, ambasadorul Norvegiei și cel al Filipine, și soțiile ambasadorilor Malaeziei și Indoneziei . Exprim condoleanțele mele profunde față de țările ale căror reprezentanți și-au pierdut viața. La bord se afla și un ambasador român Ion Emilian, care se află în afara oricărui pericol”, a precizat Iohannis. 

De asemenea, Iohannis a precizat că a transmis mai multe mesaje în Polonia, la evenimentul de la Gdansk, printre care și necesitatea păstrării memoriei trecutului. 

”La Gdansk a început cel de-Al Doilea Război Mondial dar și revoluțiile care au condus la căderea comunismului. Păstrarea memoriei trecutului, lecțiile dureroase al istoriei de care avem datoria să ținem cont. La 70 de ani de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial ne găsim, din nou, în situația de căuta solidaritate”, a declarat Iohannis. 

Președintele României, Klaus Iohannis, va susţine, vineri, în jurul orei 12.30, o declaraţie de presă la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” din Otopeni, Salonul oficial.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă