10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Klaus Iohannis, întrebat dacă suspiciunile de plagiat în cazul premierului Tudose...

VIDEO. Klaus Iohannis, întrebat dacă suspiciunile de plagiat în cazul premierului Tudose vin în contradicție cu criteriile sale de integritate: Evident că nu. Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată de PSD. Nu e Guvernul meu!

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), despre numirea lui Mihai Tudose în funcția de premier, în condițiile în care în spațiul public au apărut informații privind un posibil plagiat.

„Evident că nu, astfel nu l-aș fi desemnat. Dacă astfel de acuzații se adeveresc, problema nu trebuie rezolvată de mine, ci de persoana care a propus. Dacă urmează să apară confirmarea, vor veni și soluții. La consultări, am acceptat propunerea coalției. PSD răspunde integral și până la sfârșit de activitatea prim-ministrului Tudose, iar premierul, în calitate de persoană privată, răspunde. Nu este guvernul meu. Este un guvern PSD-ALDE. Punct”, a spus președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă acuzațiile de plagiat care planează asupra lui Mihai Tudose vin în contradicție cu criteriile de integritate enunțate de el, înainte de numirea lui Tudose, la șefia Executivului.

După ce Sorin Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură de propriul partid, președintele Iohannis a precizat că își dorește un „premier integru”.

„Eu nu mi-am schimbat opiniile politice şi sunt în continuare de părere că, în România, desemnat de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiţi, din toamna anului trecut le tot enunţ. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a spus preşedintele, la acel moment.

Săptămâna trecută, el l-a desemnat pe Mihai Tudose, ceea ce a stârnit nemulțumiri în spațiul public, din cauza acuzațiilor de plagiat care l-au vizat pe noul șef al Executivului.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă