Kelemen:Într-un stat de drept problemele trebuie rezolvate în instituţiile democratice, nu în stradă

de Rl online , 20 ianuarie 2012
kelemen hunor dfb

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că revendicările celor care protestează la nivel naţional trebuie rezolvate într-un cadru democratic, în Guvern, în Parlament, şi nu pe stradă, deoarece tot ce este dincolo de aceste instituţii fundamentale ale statului de drept este anarhie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toată clasa politică poate să plece acasă, dar tot politicienii vor fi cei care vor veni după alegeri, anticipate sau la termen, şi tot ei vor rezolva sau nu problemele societăţii româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei care au ieşit şi protestează au diferite doleanţe, cel mai important lucru fiind valorile democratice care sunt puse în discuţie, demnitatea umană, libertatea, dreptul la un trai decent. Aceste proteste sunt legitime, până nu intră într-o altă zonă de vandalism. Dincolo de dialog eu nu văd altă cale. Orice problemă politică necesită o rezolvare politică. Oamenii sunt nemulţumiţi de clasa politică, de toţi şi de toate partidele, nu doar de cei care se află la guvernare. Dar problemele vor fi rezolvate într-un stat de drept, într-un stat democratic, doar în instituţiile democratice, în Guvern, în Parlament, şi nu pe stradă. Fac apel la raţiunea fiecăruia, problemele, indiferent de ce fel vorbim, trebuie discutate, trebuie să găsim soluţii, dar în cadru democratic. Putem să plecăm cu toţii acasă, toată clasa politică, dar tot politicienii vor veni după alegeri, anticipate sau la termen, şi tot ei vor rezolva sau nu vor rezolva problemele societăţii româneşti", a spus liderul UDMR.

Kelemen s-a declarat convins că doar printr-un dialog raţional, doar printr-o abordare sinceră şi corectă va fi depăşită această fază.

"Dincolo de Parlament, dincolo de Guvern, de instituţiile fundamentale ale statului, nu există rezolvare, tot ce este dincolo de acest sistem democratic şi de statul de drept este anarhie. Nu cred că cineva doreşte aşa ceva", a spus Kelemen.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design