19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportJudecătorul Cristi Danileț, despre inițiativa Coaliției pentru Familie: Când membrii unui cult...

Judecătorul Cristi Danileț, despre inițiativa Coaliției pentru Familie: Când membrii unui cult încearcă să impună voința lor și celor care nu sunt membri, pare un amestec al religiei în treburile statului

Judecătorul Cristi Danileț a declarat, într-un interviu pentru Revista22, că discuția privind modificarea familiei în Constituție urmărește, de fapt, interdicția căsătoriilor pentru cuplurile de același sex și posibilitatea ca aceștia să poată adopta. De asemenea, judecătorul mai subliniacă faptul că atunci "când membrii unui cult încearcă să impună voința lor și celor care nu sunt membri,  pare un amestec al religiei în treburile statului".

"(…) se pornește de la o discuție despre familie și că, în realitate, se urmărește altceva: interdicția căsătoriilor pentru cuplurile de același sex și adopția. Atât legislația noastră, cât și CEDO admit că o persoană care este homosexuală poate să adopte copilul celuilalt soț. Este un demers în legătură cu religia, iar asta mi se pare periculos, pentru că se încearcă să se impună niște standarde împărtășite de anumite comunități, religii, și altora.

Atunci când te gândești la un anumit cult, tu îi respecți regulile, dar nu poți să le impui persoanelor din afara cultului. Pentru că orice cult religios se bazează pe o aderență, pe ceva spiritual, pe o asumare personală. Când membrii unui cult încearcă să impună voința lor și celor care nu sunt membri, mi se pare un amestec al religiei în treburile statului.

Lucrurile astea sunt lămurite de la 1600, când marii gânditori au spus clar că statul trebuie să fie separat de biserică, pentru că altfel, se ajunge la conflicte interetnice, la ură, la discriminare, la netoleranță", a declarat Cristian Danileț.

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de români, a fost adoptată, marți, în plenul Camerei Deputaților. Proiectul de modificare a Constituţiei a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, urmând să fie transmis Senatului.  Majoritatea deputaților USR, respectiv 15, au votat împotrivă.

În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi. În fiecare cameră, iniţiativa de revizuire a Constituţiei se votează cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar dacă textele celor două camere sunt divergente se votează cu trei pătrimi în plenul reunit.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă