15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIohannis vrea civili la conducerea serviciilor de informații

Iohannis vrea civili la conducerea serviciilor de informații

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, a declarat că este important ca la conducerea serviciilor de informații să fie civili. Iohannis a precizat că nominalizările vor fi făcute după alegeri, transmite Mediafax.

Întrebat dacă ar schimba șefii serviciilor de informații, în contextul în care șeful SRI, George Maior, a anunțat că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, Klaus Iohannis a spus că este important ca la conducerea acestor servicii să fie civili.

”Avem în ACL oameni, dar și în general avem oameni bine pregătiți. Nu e obligatoriu să fie nominalizați de ACL. Important e să avem civili la conducerea lor (a serviciilor de informații – n.r.). În rest, nominalizările vor fi făcute după alegeri”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, la Timișoara.

Şeful SRI, George Maior, a declarat, vineri, la Timişoara, că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea serviciului şi să ia o decizie.

"Deloc nu ar trebui să se implice serviciile secrete, ca să fie clar. Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din nefericire, şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politică, ne interesează să ne facem treaba bine. În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evolutia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu să continue sau nu", declara Maior.

George Maior s-a aflat, vineri, la Timişoara, unde a primit titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Vest din Timişoara.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă