Bilanț. Kovesi: DNA a trimis în judecată un prim-ministru, cinci miniștri, deputați și senatori. Prună o propune din nou pe Kovesi la șefia instituției

de Mihai Diac , 25 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:37, 25 februarie 2016

UPDATE 14,30: Primul adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, a declarat că peste 86 la sută dintre români consideră că acțiunile de combatere a corupției sunt importante şi foarte importante, înformează Agerpres

"Aş vrea să abordez şi să subliniez un aspect pe care îl consider deosebit de important şi care reprezintă un câştig atât din perspectiva activităţii DNA în special, dar şi a justiţiei în general. Este vorba despre creşterea gradului de încredere a cetăţenilor în justiţie, de o reală apropiere a acesteia de societate, de o percepţie a justiţiei ca serviciu public la cote nemaiîntâlnite până în prezent. Nu este o concluzie a noastră, ca practicieni, ci este o realitate clar determinată de cifre. Astfel, potrivit unui sondaj de opinie, realizat la sfârşitul anului trecut, 86,7% dintre persoanele intervievate consideră că acţiunile statului de combatere a corupţiei sunt importante şi foarte importante. Un alt sondaj de opinie arată că instituţiile judiciare beneficiază de nivele de încredere net superioare majorităţii instituţiilor din România. În cadrul instituţiilor din sistemul judiciar, DNA se situează pe primul loc, beneficiind de încrederea a 63% din rândul celor intervievaţi", a spus Bogdan Licu la prezentarea bilanţului DNA pe anul 2015. 

UPDATE 12.40: Raluca Prună, ministrul Justiției, a precizat că va aplica dispozițiile legii și o va propune pe Laura Codruța Kovesi pentru un nou mandat în fruntea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). 

"Ca ministru al Justiţiei, înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA, să-mi asum funcţia pe care o am şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA", a punctat Raluca Prună. 

UPDATE 12.05: Fenomenul corupției este unul dintre "cele mai perfide" și "unul dintre cele mai agresive, din punct de vedere social", a declarat Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, la bilanțul DNA.

UPDATE 11.40: "Luăm măsuri pentru recuperarea prejudiciilor" de la persoanele condamnate de Justiție, a declarat premierul Cioloș la bilanțul DNA. Premierul a făcut această precizare imediat după ce președintele Iohannis ceruse tuturor instituțiilor statului să se implice în recuperarea acestor prejudicii.

Șeful Guvernului a recunoscut că lichidarea corupției și "însănătoșirea societății românești" nu țin numai de DNA. 

UPDATE 11,25: "Ați creat un standard de performanță", a afirmat președintele Iohannis adresându-se procurorilor DNA. Șeful statului a subliniat, pe de altă parte, că "imunitatea parlamentară nu are voie să se pună în calea luptei anticorupție", iar instituțiile statului trebuie să recupereze pagubele de la persoanele care au fost declarate vinovate, prin decizii ale Justiției.

"Lupta noastă împotriva corupției nu s-a încheiat, ci trebuie să continue cu motoarele turate la maximum. DNA trebuie să rămână un jucător activ", a cerut șeful statului.

UPDATE 11.05: Un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori au fost trimiși în judecată în anul 2015, de către procurorii anticorupție, a declarat Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, în cadrul bilanțului acestei instituții. În total, de-a lungul anului 2015, DNA a trimis în judecată 32 de demnitari.

De asemenea, o treime dintre președinții de Consilii Județene sunt trimiși în judecată, în această situație fiind peste 100 de primari și președinți de Consilii Județene.

Șefa DNA a precizat că activitatea instituției sale, finalizată prin trimiteri în judecată, trebuie să reprezinte un semnal. "Niciun infractor nu trebuie să se simtă în siguranță, indiferent unde și-a ascuns banii", a subliniat procurorul șef Kovesi.

Pe de altă parte, ea a lansat o întrebare publică: "Este bine că avem tot mai mulți oameni trimiși în judecată? Răspunsul trebuie să-l dea societatea".

Președintele Iohannis și premierul Cioloș participă, joi, la bilanțul Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2015. Printre invitați se mai directorul SRI, președintele CSM, președinta ICCJ, ministrul Justiției și ministrul de Interne.

Acțiunea de bilanț se desfășoară la Cercul Militar Național din București.

 

 

Comentarii

 • Negru Vasilica

  07 martie 2016 20:36

  Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Dadi

  26 februarie 2016 11:02

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului
 • VIOREL

  25 februarie 2016 21:49

  Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email ioan_viorel2006yahoo.com

  raspunde comentariului
 • vandam

  25 februarie 2016 20:16

  L C Kovesi te-am auzit azi despre corupti ....da ai demonstrat practic ca pe coruptii basisti ii protejezi ...si doar pe ceilalti ii arestezi ....bineinteles ai rezultate dar numai 40 la suta din cat ar trebui.....LC Kovesi pe tine trebuie sa te intereseze faptele de coruptie si sa le pedepsesti -cercetezi indiferent de cine le-a savarsit basisti sau altii ...tu trebuie sa cercetezi faptele -traseul banilor nu oamenii ....de ex fapta xyz a fost savarsita banii vor fi recuperati iar in mod automat cel sau cei ce au savarsit fapta sa fie pedepsiti indiferent de cum ii cheama....Discursurile de azi de la DNA au demonstrat clar implicarea justitiei in schimbarile din politica deci independenta justitiei este zero ..

  raspunde comentariului
 • ahricultorul fericit

  25 februarie 2016 18:29
 • ahricultorul fericit

  25 februarie 2016 18:29
 • ahricultorul fericit

  25 februarie 2016 18:29
 • ahricultorul fericit

  25 februarie 2016 18:29
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 18:24

  astia mai crescuti scoliti la curti, nu prea o stiti nu v-au predat, invatat, despe notiunea regula de mai muklte siple, teoria, filozofia,arta, THE ACTION OF WILL AND THE ENERGY NEEDED FOR RADICAL CHANGE. VOI AVETI WILLUL, VA LIPSESTE RESTUL. E CA YES WE CANUL. asta asa cum se vorbestem inspe vest mai la vest.

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 18:19

  Lege prima parte o vedem, o analizam lung si indulengat, cu mafia cu corupti, e ca la aia cu bilele e curat ca lacima, fati si fetele noastre cu conturile si averile curatem cyratite, , cum stam vine si seria a doua coproductie autohtona studiourile de lka Bucuresti petit, tot mai mic, e plin de buline negre ca-n senat si parlamednt, cei buni si cei rai, cei corupti mai super de coruti, ca e mai kool, la adtia cu i-phonul dupa ei, de mai globaslist The Law, and follow the money, money, o cinta toti de manelisti pina la ABBA, pe la noi.

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 18:13

  SA INTORS SOSIA LUI nEA NICU,, legea ciocului mic, si apsul mare, aia mari fura mai nimic , fura toti, cit poate., astia-s mai rau ca Nea Nicu, au luat teroristi din decembrie 89, toate Stema Romaniei, ape riuri, izvoare, paduri, petrol, fabricile si uzinele si combinatele si Flotas, putea sa aplaude neosocialisti la vizita Premierului Tigrului cel Mare, ca la ei trebui aplicata, legea ca la ameri-coni, da la marea democratie de-a voastra, cum suna ai de sus de mai sus de afara cum stasu argati , staipini nostri in picioare si se sauta pe limba lor si isi dau mina fiecare isi face parte, vorba aia ochi,pe ochi nu se scot, se mai zgirie intre ei ei, mai orbessc din aia mari, merg pe ultimul drum, ca-n Vrancea DIN EPOCA LUI BANCIU. DRAGA BANCIULE ASTIA VOR TRAGE, COCA-COLA FANTA GUGALUL NESTLE SI INTERNETUL PE MARTE PTR AI DE SUS .DE MAI SUS.IN CIZME SI BARCUTE. CU HAI FA, DE LA FACE SI EI NUMARA LIKURI SI DISELEKTEAZA DIN BARCA ROMANIA CARE SE TOT INVIRTE IN DERIVA, IAR CEI DIN VIRF SUNT IN AGONIE. SCRIU CARTI PRIN PENITENCIARE NUMARA BANI DIN CONTURI UNI MAI AI SPALA ACASA, ALTI PE LA ALTI.

  raspunde comentariului
 • JURIST

  25 februarie 2016 18:05

  INUTIL ACEST ARTICOL. TOTI SUNTETI O APA SI-UN PAMÂNT. VA SCHIMBATI SCAUNELE, DAR CREIERELE STAU PE LOC. ROMÂNIA NU VA MAI EXISTA CU ASEMENEA HOTI, MINCINOSI SI INFRACTORI DE DREPT COMUN. INCAPACITATEA VOASTRA A ZISILOR CONDUCATORI VA ÎMBUIBATI CÂT SUNTETI PE FOTOLIILE PE CARE NU LE MERITATI, IAR J U S T I T I A ESTE INEXISTENTA. T A B U L A R A S A.

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 18:02

  BA AI CU I-PHONUL ASTIA, SAU SUNT MAI SMECHERI AIA CARE-I PRIND, DOPRITIM MICFROFONUL VORBI TI IN URECHE, FRAIERILOR SI PROSTILOR, N-AI VAZUT ATIEA FILME, CUM AI PRINDE . E CA-N SERIALUL NORD AMERICAN CU EL DONI, NOSTRI, AI MARI AI MANICA,. ADICA AI MANCA, SE MANICA, SE FAC MAI NOU E CA PE SOCIALIZARE, OCHI SI URECHI TOTI, UNI PE ALTI, UNI CU MAI MULTE PERECHI DE OCHI, UREGHI GRADE SI FUNCTI, SI TOT ARUNCA CITE UN MORT, ROMAN MORT, DEPINDE DE SITUATIE DE CATASTROFA VREME SI DE MORTUL, MORTI VINOVATI, E CA=N POVEASTEA CORUPTI CU CORUPTI, MORTI CU MORTI SI LA RESTUL LE VINE RINDUL, CAZUL CETATEANULUII OPERAT LA RINICHI LAST IN STRADA , CA NU ARE CIPUL DE SANATE ADN-UL DE PLASTIC. COCLOS SI ECHIPA CRED CA O IASA MAGIUN DE PRUNE, CU MAGISTRATI SI PROCURORI, TARTOTI, CEI CU CARTEA LEGI, SCOASA IN FATA CELOR CERTATI CU LEGEA CORUPTI DE SUS, NU MAI TRINDETI RETURUL , PIERDETI BINETUL DE AVION DE -UN AN PINA LA ALEGERI RETURUL DE BRUSSEL .

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:48

  Sa vezi ce Martisor, Martisoare primesc alesi nostri, in loc de panglicute tricolore, de la wioki, guliveri ong-urile si de aia cam ca Sima care le au cu conturile si bancile, numele si premumele ,cifrele si zerorurile , ca la Maimi Vice , nostri, Monachezi si alte insulitite mai indepartate, pin-n wanatuu si inapoi pe unde sau intilnit Papa si Patriarhul, nu sau intilnit vre-o apoape 2000 de ani, inainte de Tepes, dupa cadera Constantinopolului.ATUNCI SA-I VEZI, IN FORBES SI CAPITAL. pe asti ai iau in sut cu oamnei lkor de afaceri, asa se numesc mafioti maim mari la noi, cu mai multi gologani, de toate categoriile mintale si mai dezvoltati minta, dat toti dezvoltati in arta coruptie, fajului, furtului, tilahariei, la nivelul de sus.Astia primi in Tapa dragi romanii , aia nici au atitea Tepe in ei, de au ajuns imuni, stau mai rau ca iSUS , PE CRUCE, IAR EI APRIND , TEORISTI STATULUI CIND MOARE CINTE-UN COOPIL, UN BEBELUS, CUM ZIC, EI, BEBRELUSI,BATRINI, ORFANI, FRAIERI, PROSTI SI SCLAVI MODERNI AIN NOSTRI,

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:39

  IARA LOVESTE DOREL ,AI LOVESTE DOREL SI DORELE NOASTRE, PE ROMANI, BANCIULE CUM SE ZICE IN petit Parisul lui Oprescu, Videanu, bASESC, cRINALAICU SI NICI NU-I MAI STIU PE ALTI, TOATE FAMILILE DE CLINTONI BUSHI SI ALTI DE-AI NOSTRI.DINASTILE DE BABUINI , TALIBANI , MUSHAHEDINI DE-AI STATUL SE INTILNESC SI PRADUIESC.MAI RAU CA TURCI, TATARI, ROMANI, BARBARI, MONGOLI , UN FEL DE JIHAD EI CU ARME SI POPORUL FARA NIMIC, ADICA EI INVINGATORI SI DUPA RESTUL, POPORUL

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:34

  IA SA-L INTREABM PE BAIATUL NOSTRU AL ROMANIEI, CU RADARURILE, PADURI, SI PE CEL CU RADARUL SI DONA DERANJATA CU SOFER. AU MAI RAMAS CEVA TEPE, PTR TEPARI TARI, CA VINE OSTEA LUI VLAD TEPES. IARA COMPLOTEAZA BOIERI, PE LIMBA LOR, COPDURILE LOR, ROMANII AU AJUNS UN POPOR DE COBAI, UN FEL DE SCLAVI MAI ASCULTATORI,AIA 99, UITE ASA C-AN VRANCEA NE DU C PE TOTI LA GROPA, CA-N EVUL MEDIU, SI REPEDE PE TOTI SI POPORUL SI TARA, DACA NJU SE TOPESTE DE VIRF IN JOS AURUL SI MAI LE INTRA IN BUZUNARE LA AIA DE JOS DE MAI JOS,SOS VORBA LUI VANCHELIE, CIND ERA MARE, CIND AI MARE, CA IARA A IESIT SI E MARE, DOUA ZILE AUZI DE EI, SI DUPA CA-S IN LIBERTATE SAU STRAINATA, BINE MERSI, SI CE-AU MAI FACUT SI-N JUSTITIE, SI CU JUSTITIA CU REEDUCAREA, SI CU NINTELE ANAFUL, FISCUL SI STATUL, BINE ZICEA CTV, MASINARIA DE SPALAT MAFIOTI STATULUI, CARACATITATE DE STAT SI TENTACULELE EI,

  raspunde comentariului
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Mirela si Paul Antonescu

  25 februarie 2016 17:30
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:28
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:28
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:28
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:28
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:28
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:27
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:27
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:27
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:27
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 17:27
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:26

  PTR ROCKERI DE LA COLECTIV, CORUPTIA NE-A UCIS NE UCIDE, INCA MAI UCIDE IN ROMANIA! ROTITELE STATULUI NU FUNCTIONEAZA ,ANGRENAJUL NU VREA SA INTELEAGA, VORBA LUI NEA KLAUS, VOM CONTINUA LINIA, AXA PUTIN DEVIATA, E SA NU FIE PREA TIRZIU SA VINA VREMEA LUI NEA NICU, CIN TOT DADEA, DIN MAINI, AM BANII DA NU VA DAU, SI DUPA CU STATI, DRAGI ROMANII, STATI LINISTITI, SA VINA PATRIOTI CU BANDEROLA TRICOLORA SA-TRAGA DE MINA TOT BALCONUL, TOATA CASA MAFIOTILOR, TOATE PALATELE . LA BAIETI DESTEPTI.

  raspunde comentariului
 • tot un prost

  25 februarie 2016 17:20

  BA DACA NU VA FACETI RUBRICA MAI MARE , SA POT SCRIE , MA MUT ,LA ALTI, SI IMI SCHIMB SI NICKUL, SI EDITURA , ai misc pe ochi si ureghi, pina se lasa.

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:18

  am ochi si urechi, nu-mi mai trebuie face selfiuri si likuri,m le au alti pe toate. vorba lui Banciu, sunt ochi pe prost , pe prosti, inainte in fostul regim erau golani, dupa sau intors, si tot asa-i la noi. Pling romanii dupa Tepes, care sa faca dreptate si cu aia mari si cu aia mai mici si cu aia multi majoricitatea cei mai mici calcati de sus pina-n picioare de toti de toate Institutile Statului, de tot Stastul, e ca-ntr-o colonie, se tot catara in sususlcococteriului ne-au tot dat cu nucim incap cei de sus, si acuma sunt asa sus , nu mai nici nuci si nici nu mai pot sa coboare , trebuie , nu vor ai obligam, asi invatat reeducam, sunt multe de facut, lucruri de facut vorba luii NeA kLAUS,

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:12

  inca nu-i nimic, cind incepe sa se topeasca virful icebergului de GOLD, SI SE TAVALESC IN FRATE CELOR DE MAI JOS ,DE JOS,SHOCKING BLUE - VENUS1969 VIN ALTI DE-AI NOSTRI , SI AI INTREABA ASA TRANSPARENT, NU MACAT, CA LA BAL MASCAT, CIRCUL BAL MASCAT CU JUSTITIA, MULTI JUDECATORI, FOSTI PROCURORI MILITARI AI REGIMULUI COMUNIST , ACADEMICI SI URMASI DEMOCRATIEI ORIGINALE. ALA EPOCA DONILOR LUMINATI DE-AI PATRIEI, UN FEL SMECHERI , PRINTRE AIA SI MAI SMECHERI, FIECARE CU ECHIPA LUI DE SMECHERI, BAIETI IUTI, SI NEVAZUTI , CA NEA JIJI, CAPITANUL, NEA KLAUS , CRIMINALUL ILIESCU, IN FRUNTE, PE ALA IMBALSAMAT SI-O SA-SA SI PUNA IN SPATELEURNEI CU BILELE ALBE SI NEGRE, IN SPATELE BILARILOR ROMANIEI ALBI SI NEGRI NOSTRI, SA AI URMAREASCA SI SA LE DEA CU JORDITA PESTE MINA, DACA TRISEAZA, DAU CU DOUA SAU MAI MULTE BILE ALBE SAU NEGRE. AU DIN AIA 500, SAU CIT AU MAI RAMSA, CA TOT PLEACA IARA SE INTORC, IARA O ALTA RUNDA DE BILE, ACEAISI BILARI, MAJORUITATEA, UNI DE CINCINALE DE 5 CINCINALE, O VIATAS DE MINER.

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 17:01

  Think about wat is happening, you wanna see ,When you say , I am, I see the whole proces of thought as a trap. si ptr genul de ascultatori, ochi si urechi, pe vorbele din popor,www.youtube.comwatch?v=0kNGnIKUdMIebc=ANyPxKrgZxhh2QEoaIX6rWgMBgcYVpeOX3FFNm8H65wWzLl8XFDdRO9axa4ZJSdZblYDZq31vsBToLzBTj_wszPVbCfEVFncvw

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 16:55

  ba bine zice povestea si el ce-a auzit de la alti, cind a iesit de la DNA, IKLDUCEAU PE BRATE DE LA INTREBARI SI RASPUNSURI, CRED MINCINOGRAFUL SAREA SI LA EL CA LA NEA JIJI SI MULTI ALTI. APROPO E CINEVA , CINEVA MAI SUS, SUS, SUS, E VANGHELIE SI ALTI, STAI CA VIN SI ALTI , VINE VREMEA SOCOTELILOR CU CIFRA MARE IN FATA SI MULTE DE ZERORURI, SI DUPA PRIMITI SOCOTEALA DE LA POPORUL ROMAN.

  raspunde comentariului
 • Florin

  25 februarie 2016 16:51

  Ce zici, vrei sa lucrezi de acasa si sa castigi bani? Daca ai deja un job si doresti sa mai castigi ceva banuti, atunci ai nimerit unde trebuie. Nu trebuie decat sa ne anunti ca vrei sa te alaturi marii noastre echipe.Iti oferim sansa sa lucrezi in acest domeniu, chiar din confortul casei tale. Nu vindem produse sau asigurari, nu facem prezentari de produse sau servicii.Te invatam noi tot ce ai de facut. Instruirea se face prin lectii in format PDF trimise prin email.Dupa ce termini cursul,faci ce vrei fara nici un fel de obligatii.Pentru a obtine mai multe informatii,trimte mail cu textul "INFO" la adresa de email florin_33_2006yahoo.com Asteptam mesajul tau!

  raspunde comentariului
 • un romana mai prost

  25 februarie 2016 16:51

  cind asculti muzica asta si intelegi melodia,www.youtube.comwatch?v=Eh44QPT1mPE, SI CITESTI DINTR-O CARTE LA PAGINA118 INVATATURILE INTELEPTILOR INCEPI SA INTELEGI THE AWAKENING OF INTELLIGENCE, YES SO ARE ,,AND THE SARK IS FOLLOWING ITS NATURE.THE SNAKE YES SO IS, THE SNAKE,MY COUNTRY, AND YOUR COUNTRY MY GOD AND YOUR GOD, SI LIGHTNING. SI IN INCHEIRE , CORUL PATRIOTILOR SI APLAUZE,www.youtube.comwatch?v=zBFGkUmVkAsebc=ANyPxKr11mSrrg5flVq9AbOnM3f25NG18uTi2yRay_xEB_k4htpBYzF70OlgICYT_6D35DGq0ORLZZy3_5eeFL9x_LK-LzjwKg, SI URMARESTI SOUTHPAUW CU OCOCACOLA SI UN POPCORN, MARSURILE SI SNIKERURILE RAMIN.le-am dat de lucru, ca prostu.

  raspunde comentariului
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 16:50

  Cineva incearca sa posteze comentarii folosind numele meu. Din fericire redactia si-a dat seama, probabil din continutul lor, ca ele nu imi apartin si probabil le-a blocat continutul, vezi mai jos. E regretabil ca in loc de argumente, unele persoane - in spetza Ubafca, care poate fi o singura persoana sau un `colectiv` de persoane care nu dorm, nu mananca si posteaza la toate ziarele pe care nu le agreeaza , la toate articolele, evident in scop de propaganda anarhista de ultrastanga = se preteaza la asa ceva. Cine mi-a citit comentariile stie ce scriu si cum scriu si isi va da seama cu siguranta, chiar de va scapa vreun comment jignitor sau anarhist sau otravit, deci facut `pe invers` decat opiniile mele, poate insultator la adresa redactiei pentru a ne asmuti eventual unul impotriva altuia. E pacat ca exista astfel de malversatiuni si e pacat, repet, ca in loc de argumente pentru opinii personale sa se foloseasca asa ceva... Nu de alta, dar idei chiar si socialiste sau comuniste ar putea fi sustinute de alte persoane decent si cu argumente, ca nu se supara nimeni. E regretabil insa cand cineva tine cu hotzii cei mari si mai face si acuze nedrepte la adresa altor institutii decat cele vinovate cu adevarat de situatia din tara. iar cea mai vinovata de tot ce se s-a intampalt si se mai intampla inca este Parlamentul tarii. Iar miza urata care exista acum pentru cei ce ma insulta pe mine, incearca sa ma compromita scriind in numele meu si incearca in acelasi timp sa `traga lucrurile inapoi` in sensul recrearii atmosferei vascoase a hotziei - pe fondul careia cetatenii vor ramane pe veci sclavii hotilor cei mari iar economia nationala se va prabusi incet incet secatuita de furtul marilor hotzi cu steif din parlament - si in special incearca sa submineze activitatea Procuraturilor ,a DNA, a min. de Interne, a serviciilor speciale. De ce Pai pentru ca acestea au capatat, incepand mai ales din 2014, curajul de a nu se mai lasa intimidate de politicienii coruptii si bogati si puternici si au inceput sa faca ordine si la nivel inalt. Probabil ati vazut, dragi cititori, ca exista coemntatori -asa cu mera o persoana numite Dumitru - care ma acuza ca as fi un `securist *******` si ca marii hotzi ai natiuni iar fi cei de la serviciile speciale inclusiv SRI ! I-am raspuns ca as fi mandru sa fiu securist , adica SRi-ist in ziua de azi, dar la varsta pe care o am este imposibil si ca eu am fost medic militar, acum in pensie, iar in ce priveste acuzatia cu hotziile , l-am invitat sa faca o cautare pe un motor de cautare pe ent, si sa vizualizeze declaratiile de avere ale celor de la Serviciie speciale si apoi ale parlamentarilor...si ca va constata ca averea cumulata a parlamentarilor tarii este de multe sute de milioane de euro, posibil chiar cateva miliarde de euro, ceea ce nici macar toti politicienii Euroepi adunati la un loc, nu au ! Pe cand lucratorii serviciilor speciale au averi absolut ridicole ca valoare, ceea ce dovedeste ca sunt cinstiti si traiesc din salariu...si deci, il intrebam pe dl. Dumitru , care sunt atunci cu adevarat, hotzii si care cei cinstiti si oensti i nraport cu tara, statul, poporul ?! ...N-am primit , dragi cititori, din partea dlui Dumitru, decat , inca o data , insulta de `securist ******* !` Acesta e nivelul argumentatiilor unor persoane. repet, sunt gata sa discut oricand chestiuni firesti, normale, mi se pare justificata de ex, posibila asertiune de stanga, normala, a unei persoane care ar dori ca statul sa devina un jucator activ pe piata proprietatii industriale si a muncii si a creatii de locuri de munca, in manufacturi industriale sau de prestari servicii, singur sau in parteneriate mixte stat-privat - nu de alta, dar este evident ca criticile pe care le expun uneori -atunci cand vorbesc cat de cat cu bun simt - de Ubafca sau Joaquin, cu privire la lipsa de locuri de munca, la somajul colosal, la lipsa de sansa sociala, la deriva vietii sociale a tarii, la polarizarea colosala a averii cetatenilor, la instaurarea tot mai grozava a saraciei la noi etc etc, deci, repet, cata vreme Ubafca si Joaquin sau oricine altcineva expun cu decenta toate astea si fara sa identifice aiurea vinovatii, atunci se poate spune ca, da, au dreptate. Nu ma feresc sa dau dreptate oricui, mai ales ca dezamagirile noastre, ale romanilor care au muncit si muncesc cinstit pentru o bucata de paine sau o pensie amarata, au fost cumplite dupa 1989. Dar problema cea mai mare este cum privim toata aceasta situatie, cum identificam in ce gandim si scriem vinovatii si ce masuri organizatorice, administrative, bien prognozate, decente, profesionale gasim. Razbunarile si anarhia nu servesc nicicui si de aceea spuneam ca invit pe oricine are idei bune sa lase mai degraba disputele si acuzele la adresa cuiva anume -mai ales ca si eu am dovedit ca, uite, am critticat si persoane de la `dreapta` si chiar partide de dreapta pentru inconsecvente sau demagogie sau lipsa de activitate in favoarea cetatenilor, deci nu se poate spune ca sunt nedrept vazand doar la `stanga` politica vina pentru situatia economica grava a tarii si natiunii, situatie in care, sustin eu, ne-au adus TOTI POLITICIENII, unii prin vina directa, altii indirecta, prin tacere si inactiune si colaborationism cu marii vinovati. Nu de alta, dar practica politico-istorico-administrativa a demonstrat de-a lungul timpului ca se pot imputzi si regimurile comuniste cand sunt lasate sa conduca de capul lor mult timp si mai ales in mana unui singur `conducator` delirant cum era ceausescu in ultima perioada a vietii lui - caci rautacios si grandoman si terorist a fost intotdeauna - dar se pot imputzi si regimuriel aparent democratice, si cel mai la indemana exemplu mi se pare cel din Romania vremurile post decembriste, cand `parlamentarii` s-au comportat precum cei mai j.e.g.o.s.i latifundiari cu banul public pe care l-au indreptat sistematic spre buzunarul lor, dovada, repet , averile lor colosale ce nu puteau fi stranse din salariul aclea de 6500 lei nici in 100.000 de ani de mers la serviciu - cu mentiunea ca nici nu prea dau pe la serviciu ! Deci, solutii, domnilor, si cu limbaj decent, ca numai asa putem ajuta cu ceva.

  raspunde comentariului
 • Bruma Angela

  25 februarie 2016 16:31

  DNA-ul,prin dl.Daniel Morar ,d-na Codruta Kovesi si toti ceilalti procurori corecti,merita recunostinta uriasa a romanilor.Prin ceea ce au facut au contribuit enorm la consolidarea democratiei in Romania.MULTUMIM!E bine ca avem multi arestati,sigur era mai bine daca n-ar fi fost cazuri de coruptie!

  raspunde comentariului
 • dusu

  25 februarie 2016 15:37

  la romini ii lauda sa aiba in puscarie prim ministru, cinci ministri, deputati si senatori, ha ha

  raspunde comentariului
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • radu Constantin

  25 februarie 2016 15:25
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 15:24
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 15:24
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 15:24
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 15:24
 • Ion Antonescu

  25 februarie 2016 15:24
 • gogulet

  25 februarie 2016 15:01

  dosarele revolutiei???cedo condamna romania pe banda rulanta.faptele de coruptie s-au acumulat in mandantul dvs. de procuror general de ce ati lasat sa se acumuleze nxq fapte penale. pentru aspectele pozitive imi scot palaria.

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  25 februarie 2016 14:07

  DNA prezinta rezultate.Sunt înca si oameni cinstiti acasa.Mai sunt sperante .Desigur DNA se cuvine sa ramâna cum este acum.Justitia trebuie sa se perfectioneze.Cât priveste recuperarea pagubelor aduse de corupti,in vest exista companii private specializate in recuperarea pagubelor.

  raspunde comentariului
 • un DAC

  25 februarie 2016 13:32

  Inca nu ai invatat d-na Kovesi sa spui adevarul? De cate mandate ai nevoie?Cei mai multi pe care-i feresti sunt cei ce-ti canta isub balcon.Bilantul prezentat azi este unul nul nefiind unul real.

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  25 februarie 2016 13:29

  Nu-i suficienta "trimiterea in judecata" ci FINALIZAREA ! Tov. ponta, tov.sova, mazare, oprescu, s.a.m.d., sunt INCA bine mersi !

  raspunde comentariului
 • bocicoel

  25 februarie 2016 12:52

  Se cauta operatori online din toate localitatile tarii pentru promovare proiect de anvergură natională care vizează piata mondială a cărtilor în format digital ,ca si piata natională a cărtilor în format tipărit. . Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e mail . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de commision. Se cere seriozitate, vointa,rabdare,tenacitate. informatii la adresa de email simon_ anutayahoo.com

  raspunde comentariului
 • Radu Constantin

  25 februarie 2016 12:28

  Reformarea constituiei ca parlamentul sa poata fi demis atunci cand voteaza legi ca imunitatea si alte aberatii sau cand procedura de revocare a presedintelui este respinsa de electorat.

  raspunde comentariului
 • Spor la treburi!

  25 februarie 2016 11:33

  Cu un un singur prim-ministru nu mai vine primavara..

  raspunde comentariului
 • Dadi

  25 februarie 2016 9:31

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design