12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportIohannis îl ironizează pe Ponta pe tema imigranților

Iohannis îl ironizează pe Ponta pe tema imigranților

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, despre afirmațiile premierului Victor Ponta privind o poziție comună a României, Bulgariei și Serbiei în cazul închiderii frontierelor, că prim-ministul nu l-a consultat și nu a avut mandat să angajeze România.

Klaus Iohannis a afirmat, la Arad, unde a participat la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei, că premierul Victor Ponta ”s-a plimbat până la Sofia”, s-a întâlnit cu alți premieri, ”chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend”.

”Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alți prim-miniștri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat să angajeze România în vreun fel. Aceste declarații pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă va discuta cu premierul Victor Ponta privind declarațiile făcute de acesta la Sofia, Iohannis a răspuns: ”Da, cu siguranță! După ce mă voi întoarce de la Bruxelles vom avea o discuție pe această temă”.

Președintele Klaus Iohannis a luat parte, duminică, la două ceremonii militare prilejuite de Ziua Armatei, unul la Monumentul Eroilor din localitatea Păuliș, iar celălalt la Monumentul Ostașului Român din Piața ”Avram Iancu” din municipiul Arad, ulterior el dând declarații presei.

Klaus Iohannis va participa, duminică, la reuniunea pe tema migraţiei care va avea loc la Bruxelles și la care vor lua parte zece șefi de stat sau de guvern.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sofia, în urma întâlnirii cu premierii bulgar şi sârb, că închiderea frontierelor celor trei ţări migranţilor, dacă Germania şi Austria le vor închide pe ale lor, va fi poziţia celor trei state la mini-summitul de duminică de la Bruxelles, a relatat Reuters.

Bulgaria, România şi Serbia vor fi pregătite să-şi închidă frontierele migranţilor, în cazul în care Germania şi Austria vor face acest lucru, a declarat anterior premierul bulgar Boiko Borisov.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă