8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Obligați-i pe politicienii moldoveni să facă aceleași lucruri ca în România...

Iohannis: Obligați-i pe politicienii moldoveni să facă aceleași lucruri ca în România pentru combaterea corupției

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Republicii Moldova, că România va face tot posibilul pentru a sprijini Republica Moldova, în demersul spre Europa şi a precizat că are încredere în capacitatea elitei politice moldovene de a gestiona idealurile europene.

"Am discutat despre beneficiile integrării europene, acest lucru este demonstrat chiar de exemplul României, devenită deja membră a Uniunii Europene. Prioritatile Republicii Moldova trebuie să aibă reforme în domenii de impact asupra cetaţenilor, în economie, justitie, lupta impotriva coruptiei, acestea reprezintă paşii concreţi", a transmis Iohannis.

"Avem încredere în capacitatea elitei politice al  Republicii Moldova de a gestiona cu înţelepciune idealurile europene ale cetăţenilor", a mai transmis preşedintele Iohannis.

El a precizat, de asemenea, că a dezbătut cu preşedintele moldovean situaţia de la granita României cu Republica Moldova şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de conflictul din Ucraina. 

Klaus Iohannius a mai adăugat, în discursul său, că "pentru mine e important să aflu care sunt gândurile de perspectivă, strategiile prin care se doreşte implementarea drumului european ", motiv pentru care acesta a ţinut să aibă discuţii cu reprezentaţii din Republica Moldova.

El a transmis că doreşte să ştie cum vad aceştia sprijinul oferit de România.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre necesitatea existenţei voinţei politice a clase politice din Moldova pentru restructurarea sistemului.

"Dacă electoratul îşi doreste îmbunătăţirea clasei politice, dintr-o dată politicienii înteleg că trebuie să facă ceva în acest sens. Evident că este nevoie de foarte multă vointă politică. Oricât de mult ar dori oamenii, acest lucru tot de politicieni trebuie pus în practică. Corupţia atentează la bunăstarea oamenilor. Aceste lucruri se pot face. În România am dovedit că se pot face. Va recomand sa-i obligati pe politicienii dumneavoastră să facă acelasi lucru", a conchis Iohannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă