13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportIohannis, alături de omologul bulgar: Cred că nu este nicio problemă în...

Iohannis, alături de omologul bulgar: Cred că nu este nicio problemă în relația noastră dacă ne raportăm la Rusia

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o declarație comună cu omologul său bulgar, Rumen Radev, că nu este nicio problemă în relația dintre România și Bulgaria' dacă ne raportăm la Rusia', informează Agerpres.

"Cred că nu este nicio problemă în relația noastră dacă ne raportăm la Rusia. Pe de o parte, sigur că Bulgaria are legături comerciale, pe de altă parte este foarte clar și suntem amândoi fermi în această privință, suntem împreună în Uniunea Europeană și suntem împreună în NATO", a declarat șeful statului.

Iohannis a subliniat din nou că NATO este o alianță care nu are strategii îndreptate împotriva Rusiei. "Ca să fiu foarte clar, NATO este o alianță defensivă. Noi nu avem niciun exercițiu și nicio strategie îndreptată împotriva Rusiei. Noi nu ne pregătim în niciun fel să acționăm împotriva Rusiei, cum și anumite voci din Rusia susțin, eronat, că cineva s-ar pregăti cu anumite pachete împotriva Rusiei. Este greșit", a afirmat șeful statului.

În acest sens, Iohannis a vorbit despre baza de la Deveselu.

"Destul de des, din păcate, în ultima vreme, se face referire de exemplu la baza de la Deveselu. Baza de la Deveselu are rol strict defensiv și nu este în niciun fel îndreptată împotriva Rusiei", a declarat șeful statului.

Iohannis a spus că a ajuns, după întâlnirea de miercuri, la concluzii referitoare la colaborarea România-Bulgaria în cadrul UE și NATO.

"Ne dăm seama că nu este absolut niciun fel de problemă în această relație și sunt foarte mulțumit că împreună am reușit astăzi să subliniem că suntem împreună și că avem obiective împreună și în ce privește Uniunea Europeană și în ceea ce privește NATO", a concluzionat Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă