Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a procurorului Mircea Negulescu, până la finalizarea procedurii în care este cercetat disciplinar

de Roxana Petre , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 20:10, 17 februarie 2017
Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a procurorului Mircea Negulescu, până la finalizarea procedurii în care este cercetat disciplinar

Inspecția Judiciară (IJ) a dispus, vineri, începerea cercetării disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu. Astfel, inspectorii judiciari au propus suspendarea din funcție a acestuia până la finalizarea procedurii, informează Compartimentul de informare publică al IJ, citat de Agerpres.

„La 15.02.2017 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", precizează sursa citată.


Citește și:  UPDATE. CSM a aprobat transferul procurorului Mircea Negulescu, cel care a demisionat de la DNA Ploiești, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Kovesi laudă activitatea DNA Ploiești

 


De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare, mai precizează sursa menționată.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii din cadrul DNA Ploiești care instrumentează dosarul Ponta-Ghiță-Blair, a cerut, miercuri, încetarea activității în cadrul DNA.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare'', se precizează într-un comunicat al DNA.


Citește și:  VIDEO. Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activității la DNA. El a apărut în mai multe înregistrări audio făcute publice la televiziunea lui Ghiță după ce l-a anchetat pe patronul RTV și pe baronul PSD Mircea Cosma


 

Ulterior, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și continuare a activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design