15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportInspecția Judiciară: Procurorul Mircea Negulescu, suspendat din funcție, ar fi dezvăluit informații...

Inspecția Judiciară: Procurorul Mircea Negulescu, suspendat din funcție, ar fi dezvăluit informații din dosare și ar fi făcut aprecieri defăimătoare la adresa unor procurori

Inspecția Judiciară a stabilit că procurorul Mircea Negulescu, suspendat din funcție, ar fi dezvăluit date din dosare penale, în cadrul unor convorbiri telefonice cu soția unei persoane cercetate, ar fi făcut aprecieri defăimătoare la adresa procurorilor și ar fi dat indicaţii privind conţinutul unei plângeri, precum şi organul competent pentru soluţionare, informează Mediafax.

„La 20 aprilie 2017, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcţie, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)[1], b)[2], j)[3] şi l[4] din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu soţia unei persoane cercetate penal, a exprimat o serie de opinii cu încălcarea standardelor de conduită impuse magistraţilor; limbajul utilizat de către procurorul cercetat este de natură a contraria şi indigna fiind vizibilă implicarea sa în desfăşurarea unor activităţi care, prin natura lor, pot crea îndoieli în rândul opiniei publice cu privire la obiectivitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea magistratului procuror", precizează Inspecţia Judiciară.


Citește și:  Cazul procurorului Mircea Negulescu. Justificarea „în orice război apar și victime colaterale“ trebuie depășită | OPINIE 

Asaltul banditesc al Guvernului asupra Codului Penal, în beneficiul politicienilor corupți, minciunile și manipulările la adresa Justiției distribuite cu agresivitate de către televiziunile controlate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, dar și teama unor formatori de opinie de a nu fi introduși abuziv în corul de susținători ai infractorilor face imposibilă, în acest moment, o discuție rațională și eficientă despre problemele care există cu adevărat în sistemul judiciar și la departamentul său vedetă, lupta anticorupție.


Potrivit sursei citate, procurorul ar fi făcut aprecieri defăimătoare la adresa procurorilor învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale și ar fi manifestat preocupare pentru identificarea unui martor cu identitate protejată. Totodată, Inspecția Judiciară susține că Mircea Negulescu ar fi dezvăluit date din dosare penale.

„Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 s-a reţinut că procurorul cercetat, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu un alt procuror, a dat o serie de indicaţii cu privire la modul de instrumentare a unui dosar cu care acesta din urmă era învestit. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză", mai precizează sursa citată.

În 21 martie, plenul CSM a respins demisia lui Mircea Negulescu din magistratură, pentru ca acesta să poată fi cercetat disciplinar de Secţia pentru Procurori a CSM.

Inspecţia Judiciară a trimis, în 15 martie, raportul prin care s-a stabilit că magistratul a săvârşit abateri diciplinare.Inspecţia Judiciară a constatat că Mircea Negulescu a săvârşit abateri disciplinare şi a sesizat Secţia pentru Procurori a CSM, urmând magistratul să fie cercetat disciplinar de procurorii din CSM, cercetare care ar putea duce la excluderea lui din magistratură.

Procurorul Mircea Negulescu a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la DNA Ploieşti, acesta demisionând din magistratură ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă