12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCSM a decis: Încă un procuror pleacă de la Direcția Națională Anticorupție

CSM a decis: Încă un procuror pleacă de la Direcția Națională Anticorupție

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, miercuri, încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru Amaryl Sabău, începând cu 1 august. Astfel, procurorul urmează să își continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax.

 Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie a procurorului Amaryl Sabău, începând cu data de 01.08.2017 şi revenirea acesteia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unitate de parchet de la care provine, începând cu aceeaşi dată, potrivit ordinii soluţionate a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, postate pe site-ul instituţiei.


Citește și:  Laura Codruţa Kovesi a semnat revocarea lui Doru Ţuluş şi a Mihaelei Moraru Iorga din DNA. Cei doi procurori susțin că vor ataca decizia în instanță. Unde își vor continua activitatea

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, care marţi au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


Tot miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Astfel, Adrian Ţârlea va reveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar Doru Gabi Văcaru la Pachetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Procurorii CSM au decis şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

Săptămâna trecută, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cererile de încetare a activităţii, respectiv transfer de la DNA la alte parchete/instituţii pentru Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu. Alina Ştefănescu ceruse încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, Alina Irina Avram solicitase continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), iar Claudiu Dumitrescu detaşarea la Departamentul de Luptă Antifraudă.


Citește și: Mai mulți judecători din țară, revoltați de decizia CSM de a-i revoca pe procurorii Doru Țuluș și Mihaela Iorga, la solicitarea Laurei Codruța Kovesi

Mai mulţi judecători de la tribunale din ţară şi-au arătat indignarea, pe Facebook, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz, în şedinţă secretă, revocării din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la solicitarea procurorului-șef Laura Codruța Kovesi.


Totodată, solicitările de transfer înaintate de Eugen Anton, Mădălina Scarlat şi Ioan-Paul Chiş au fost respinse, întrucât, spre deosebire de ceilalţi trei, nu au cerut revenirea la parchetele de la care au fost transferaţi, ci şi detaşarea la alte unităţi. Aceştia pot reveni cu noi solicitări.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă