13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportIliescu: Geoană are timp să mai reflecteze, este deschisă calea pentru orice...

Iliescu: Geoană are timp să mai reflecteze, este deschisă calea pentru orice soluţie şi decizie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că Mircea Geoană are timp să mai reflecteze, fiind “deschisă calea pentru orice soluţie şi decizie”, fostul şef al statului criticând atitudinea preşedintelui Senatului faţă de partid, potrivit Mediafax.

“Eu cred că dezbaterile, inclusiv cele de la Comitetul Executiv, trebuie să ajute la întărirea coeziunii interne a partidului. Eu sunt pentru a aduna, nu pentru a dispersa forţele şi asta are multiple conotaţii. Şi cred că domnul Geoană nu a înţeles nişte lucruri. Are timp să mai reflecteze, este deschisă calea pentru orice soluţie şi decizie. A spus că nu vrea să părăsească partidul, dar a acţionat contrar acestor afirmaţii”, a spus Iliescu.

Liderul PSD nu a precizat dacă va vota în Comitetul Executiv pentru sau împotriva lui Mircea Geoană şi a criticat atitudinea pe care a avut-o acesta după sancţiunea de suspendare pe şase luni din partid.

“Vom vedea, nu vreau să mă antepronunţ. O să fie o discuţie în Comitetul Executiv, acela este forumul care discută acest lucru. (…)Domnul Geoană (…) în loc să se integreze în mod firesc, normal, în activitatea structurilor de partid, s-a distanţat şi asta a şi creat acea stare conflictuală. El era invitat să participe şi la activităţile Biroului Permanent, Comitetului Executiv. Nici măcar la Consiliul Naţional nu a venit să participe, dacă avea ceva de spus să ia cuvântul. În loc de aşa ceva, a început să comenteze pe holuri şi să lanseze tot felul de lucruri la adresa conducerii de partid (…). Adică în loc să se reintegreze, cum îi oferea statutul aceasta posibilitate, a pornit asemenea acţiuni, care au creat această stare conflictuală”, a mai spus Iliescu.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi “pentru”, cinci “împotrivă” şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a votat unanim ca recomandarea Comisiei de integritate de excludere a lui Mircea Geoană din partid să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv.

Ponta a anunţat, luni, că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă