19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGuvernul anunță că premierul Cioloș nu a acceptat cererea lui Dragnea de...

Guvernul anunță că premierul Cioloș nu a acceptat cererea lui Dragnea de amânare a reducerii TVA și a celorlalte măsuri fiscale

Premierul Dacian Cioloș nu i-a confirmat lui Liviu Dragnea, în discuția avută marți, că ar fi de acord cu cererile lui privind amânarea unor măsuri fiscale, anunță, marți seară, un comunicat al Guvernului.

“În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei”, subliniază comunicatul Executivului.


Citește și: PSD refuză invitaţia preşedintelui de a participa, la consultări, la Cotroceni. Liviu Dragnea a anunțat și ce a discutat cu Dacian Cioloș la telefon

“I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017”.


De asemenea, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca PSD să își îndeplinească promisiunile făcute înainte de alegeri, se menționează în comunicat.

“Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”, precizează comunicatul Guvernului.


Citește și: Iohannis poate refuza numirea unui condamnat penal în fruntea Guvernului

Articolul 103 din Constituție spune: „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.

Deci, chiar dacă PSD are peste 50% din parlamentari, legea fundamentală nu îl obligă pe șeful statului să accepte propunerea acestui partid.


 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă