15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGuvernul Grindeanu potrivit Realitatea TV

Guvernul Grindeanu potrivit Realitatea TV

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va anunţa, marţi, care sunt numele care vor forma noul Cabinet condus de Sorin Grindeanu. Potrivit presei centrale, executivul de la Palatul Victoria va cuprinde 25 de ministere.

La două dintre ele, însă, mai sunt încă dubii. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, două dintre numele vehiculate pentru a ocupa funcţii în Guvernul Grindeanu, respectiv Georgian Pop la Apărare şi Mihai Tudose la Economie, au ieşit din calcule. De pe listă a fost scos şi Marius Nica, nume vehiculat pentru Ministerul Fondurilor Europene, instituţie care ar urma să fie comasată cu Ministerul Dezvoltării, sub conducerea lui Sevil Shhaideh.

Mai mult, se pare că ALDE ar fi renunțat la nominalizarea lui Sorin Câmpeanu la Ministerul Comunicațiilor, pentru a asigura că Teodor Meleşcanu va fi confirmat la MAE.  

O propunere care a venit marți spre prânz este cea a lui Alexandru Petrescu, șeful Poștei Române, pentru Ministerul Economiei. 

Ultima propunere vehiculată pentru Ministerul Educaţiei este fostul rector al ASE Pavel Năstase, iar pentru Ministerul Culturii, în cărţi este Ionuţ Vulpescu. La Ministerul de Interne ar putea fi numit Carmen Dan. La Finanţe, PSD va decide alesul între Cristian Socol şi Viorel Ştefan, în timp ce la Ministerul Sănătăţii sunt vehiculate două nume, Elena Cristina Dinu şi Sorina Pintea.

Fostul şef al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, ar putea fi numit ministrul Justiţiei, iar la Externe s-ar putea afla Teodor Meleşcanu. La Transporturi va fi instalat Mihai Fifor, un nume care a fost vehiculat şi pentru funcţia de premier, în timp ce la Ministerul Muncii, şefă va fi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu. Restul de 3 ministere rămase, vor fi ocupate de reprezentanţii ALDE. Astfel, Daniel Constantin va conduce Ministerul Mediului, Sorin Câmpeanu Ministerul Comunicaţiilor, în timp ce Steluţa Cătăniciu va fi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul. 

PE CINE TRIMITE PSD ÎN GUVERN

Cristian Socol sau Viorel Ștefan – Ministerul de Finanțe
Sorina Pintea sau Florin Bodog – Ministerul Sănătăţii
Ministerul Apărării – Gabriel Leș
Ministerul Economiei – Alexandru Petrescu
Carmen Dan – Ministerul de Interne
Florin Iordache – Ministerul de Justiție
Daniel Botănoiu- Ministerul Agriculturii 
Sevil Shhaideh – Ministerul Dezvoltării & Ministerul Fondurilor Europene
Mihai Fifor sau Răzvan Cuc – Ministerul Transporturilor
Olguta Vasilescu – Ministerul Muncii
Pavel Năstase – Ministerul Educaţiei
Ana Birchall – Ministerul delegat pentru Afaceri Europene
Florin Jianu – Ministerul pentru IMM-uri și Anteprenori
Doina Pană – Ministerul Apelor și Pădurilor
Gabriel Petrea – Ministerul pentru Tineret și Sport

PE CINE TRIMITE ALDE ÎN GUVERN

Teodor Meleşcanu – Ministerul de Externe
Daniel Constantin – Ministerul Mediului

Daniel Chiţoiu – Ministerul Energiei
Graţiela Gavrilescu  – Ministerul delegat pentru Relația cu Parlamentul

Noul Executiv ar urma să depună jurământul în cursul zilei de miercuri, iar seara, de la orele 21,00 va avea loc şi prima ședință de Guvern

 

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă