12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGeorge Scutaru, noul lider al grupului parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor

George Scutaru, noul lider al grupului parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor

Deputatul George Scutaru va fi noul lider al grupului parlamentar PNL de la Cameră, după ce Andrei Gerea a fost propus de liberali pentru funcţia de ministru al Economiei, potrivit Mediafax.

Andrei Gerea era lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor din mai 2013.

George Scutaru deţinea una dintre funcţiile de vicelider al grupului parlamentar PNL.

CITEŞTE ŞI: Andrei Gerea este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Economiei

Preşedintele PNL a anunţat de asemenea că locul lui Andrei Gerea în Comisia privind Roşia Montană va fi preluat de deputatul Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL.

Andrei Dominic Gerea, propus de PNL pentru portofoliul Economiei, are 45 de ani şi a absolvit în 1997 Academia de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, primul său loc de muncă fiind ca electronist automatizări, la Automatica SA.Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 – 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş.

Ca activitate profesională, a început în 1987 ca electronist automatizări la Automatica SA, apoi în perioada 1988 – 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, între 1993 şi 1997 merceolog la Industrialexport. În intervalul 1997 – 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti.

În 1996 – 2000 şi 2000 – 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 – 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov. În perioada 1999 – 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

Andrei Gerea se află la al treilea mandat de deputat, este căsătorit şi are doi copii.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă