9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul George Maior reacționează la acuzațiile lui Codrin Ștefănescu, care a încercat...

Ambasadorul George Maior reacționează la acuzațiile lui Codrin Ștefănescu, care a încercat să dea vina pe el pentru dosarul Belina: Îmi rezerv dreptul de a-mi apăra reputația față de folosirea abuzivă a numelui meu

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost șef al SRI, a declarat, vineri, că își rezervă dreptul de a-și apăra reputația față de folosirea "abuzivă" a numelui său "în cadrul acestei avalanșe de minciuni, știri false și intoxicări iresponsabile și ilegale", potrivit Agerpres.




Reacția lui Maior vine după ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a arătat vineri că ambasadorul român la Washington coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea, în contextul punerii sub acuzare de către DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh.

"Referitor la campania absolut irațională prin care numele meu este implicat în dispute politice interne, doresc să precizez că întreaga mea activitate este concentrată pe promovarea intereselor naționale ale României în relația cu Statele Unite ale Americii, principalul nostru partener strategic.

Nu mă interesează nicio funcție publică sau politică și am un singur scop — acela de a-mi reprezenta țara cu demnitate și eficiență din poziția de ambasador al României la Washington DC. Îmi rezerv dreptul de a-mi apăra reputația față de folosirea abuzivă a numelui meu în cadrul acestei avalanșe de minciuni, știri false și intoxicări iresponsabile și ilegale", susține George Maior, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Maior mai spune că el reprezintă exclusiv interesele României, deasupra oricăror dispute politice.




"Ne aflăm în poate cel mai bun an din istoria relațiilor diplomatice româno-americane și desigur mai avem obiective importante de atins în continuare. În calitate de ambasador al României, de diplomat, reprezint exclusiv interesele țării, deasupra oricăror dispute politice. Aceasta este meseria mea", precizează George Maior.

Social-democratul Codrin Ștefănescu a declarat, vineri, că fostul şef al SRI, George Maior, în prezent ambasador al România în SUA, "coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai are în sistem".

"Ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim-ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai au în sistem. Iar acțiunea de astăzi, împotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultimă zvâcnire în bătălia pe care o duc împotriva PSD.

Știm de mult despre acest plan, suntem informați chiar și din interiorul a ceea ce numim statul paralel de toate 'odioșeniile' pe care le pun la cale și îi anunțăm public că nu vor avea nicio șansă să ducă acest plan până la capăt. Și în perioada imediat următoare este posibil să cerem revocări, demisii și anchete vizavi de toate declarațiile șocante apărute în ultimele săptămâni. Pentru că nu vom abdica niciodată de la promisiunile făcute românilor: democratizarea reală a României și aducerea în matca constituțională a tuturor instituțiilor statului. Punct", se arată în declarația PSD.

Declarația secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, vine în contextul în care ministrul Sevil Shhaideh a fost audiată la DNA, în dosarul Belina. 





Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, este acuzată de abuz în serviciu, în dosarul Belina, a anunțat DNA. De asemenea, procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală a deputatei Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt alți doi demnitari din Guvernul Tudose aflați în vizorul DNA, după Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.  

 

 

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă