Gabriela Firea: Din toamnă, nu se va mai putea parca gratuit. Parcările publice și private vor fi taxate

de Iulia Iancu , 18 iulie 2017 - stire actualizata la ora 14:30, 18 iulie 2017
Gabriela Firea: Din toamnă, nu se va mai putea parca gratuit. Parcările publice și private vor fi taxate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că, din toamnă, în zonele în care există parcări "nu se va mai putea parca gratuit", motivând această deciziecă oamenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat, deşi există parcări publice şi private, potrivit Mediafax.

”Ştim exact unde există parcări publice şi private, dar cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat. Începând din toamnă, această (...) variantă nu va mai fi posibilă, pentru că acolo unde există parcări publice sau private, în arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit, ca până în acest moment”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a precizat că în perioada următoare se vor impune o serie de măsuri menite să ducă la fluidizarea traficului.

Printre aceste măsuri se numără montarea de semafoare ”verde intermitent”, care să permită în marile intersecţii efectuarea virajului la dreapta sau conectarea a peste 400 de intersecţii semaforizate la centrul de management al traficului.

Totodată, primarul general a anunţat că nu renunţă la instituirea benzilor unice pentru transportul în comun. Pe aceste culoare unice unu vor putea circula decât autobuzele şi troleibuzele Regiei de Transport a Capitalei (RATB).

”În această perioadă, împreună cu Brigada Rutieră, stabilim exact zonele unde vor funcţiona benzile unice pentru RATB şi de această dată vom pregăti mult mai bine implementarea acestui sistem. Nu avem de ce să renunţăm la această procedură de a fluidiza traficul”, a explicat Gabriela Firea.

În luna iunie municipalitatea a instituit, timp de câteva ore, aceste benzi unice pentru autobuze, ceea ce a dus la formarea unor ambuteiaje majore în multe zone ale Capitalei, iar în nordul Bucureştiului, coloanele de maşini care intrau în oraş de pe DN 1 au depăşit câţiva kilometri. Primarul general a dispus suspendarea acestor benzi până în momentul în care elevii vor intra în vacanţă, urmand ca acestea să fie reinstituite după data de 15 iunie, ceea ce deocamdată nu s-a mai realizat.

Comentarii

 • Brandus

  18 iulie 2017 17:46

  Evident toate orientate spre canalul Dunere -Marea Neagra -Bucuresti un proiect asemanator dar mult mai indraznet ca autostrazile suspendate.Un vis cutezator ceausist neimaginist.

  raspunde comentariului
 • Brandus

  18 iulie 2017 17:37

  Si niste canoe maiase doamna Pisdeanu sus pe semafor ca hidrantu ,dupa ploaie fiecare sofer sau bucur,sa poata vaslii dupa borne de semnalatie orientate dupa farul de pe plajele de pe Dambovita prealabil instalate in asfalt proaspat.

  raspunde comentariului
 • grongobar

  18 iulie 2017 14:38

  Nu sunt bucurestean,stiu ca acolo sunt mari probleme de trafic dar nu imi vine sa cred ca nu exista semafoare cu "verde intermitent la dreapta".E adevarat ? La noi in "provincie" sunt de vreo 20 de ani !

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design