23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportGabriela Firea: Din toamnă, nu se va mai putea parca gratuit. Parcările...

Gabriela Firea: Din toamnă, nu se va mai putea parca gratuit. Parcările publice și private vor fi taxate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că, din toamnă, în zonele în care există parcări "nu se va mai putea parca gratuit", motivând această deciziecă oamenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat, deşi există parcări publice şi private, potrivit Mediafax.

”Ştim exact unde există parcări publice şi private, dar cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat. Începând din toamnă, această (…) variantă nu va mai fi posibilă, pentru că acolo unde există parcări publice sau private, în arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit, ca până în acest moment”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a precizat că în perioada următoare se vor impune o serie de măsuri menite să ducă la fluidizarea traficului.

Printre aceste măsuri se numără montarea de semafoare ”verde intermitent”, care să permită în marile intersecţii efectuarea virajului la dreapta sau conectarea a peste 400 de intersecţii semaforizate la centrul de management al traficului.

Totodată, primarul general a anunţat că nu renunţă la instituirea benzilor unice pentru transportul în comun. Pe aceste culoare unice unu vor putea circula decât autobuzele şi troleibuzele Regiei de Transport a Capitalei (RATB).

”În această perioadă, împreună cu Brigada Rutieră, stabilim exact zonele unde vor funcţiona benzile unice pentru RATB şi de această dată vom pregăti mult mai bine implementarea acestui sistem. Nu avem de ce să renunţăm la această procedură de a fluidiza traficul”, a explicat Gabriela Firea.

În luna iunie municipalitatea a instituit, timp de câteva ore, aceste benzi unice pentru autobuze, ceea ce a dus la formarea unor ambuteiaje majore în multe zone ale Capitalei, iar în nordul Bucureştiului, coloanele de maşini care intrau în oraş de pe DN 1 au depăşit câţiva kilometri. Primarul general a dispus suspendarea acestor benzi până în momentul în care elevii vor intra în vacanţă, urmand ca acestea să fie reinstituite după data de 15 iunie, ceea ce deocamdată nu s-a mai realizat.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă