Gabriel Liiceanu: Ideea trecerii Inspecției Judiciare în subordinea ministrului Justiției este extrem de gravă

de Mihai Diac , 25 august 2017 - stire actualizata la ora 09:00, 25 august 2017
Gabriel Liiceanu

Ideea trecerii Inspecției Judiciare din subordinea CSM "în aceea a Ministerului Justiției. a ministrului Justiției este extrem de gravă", a susținut joi seară, la Digi 24, filosoful Gabriel Liiceanu.

În opinia acestuia, "Justiția este la un pas de a fi politizată".

Această schimbare de subordonare este inclusă în proiectul de reformă a Justiției promovat de actualul ministru, Tudorel Toader.

Gabriel Liiceanu a avut un dialog pe acest subiect, prin telefon, cu judecătorul Cristi Danileț, fost membru al CSM. Acesta din urmă a criticat moderat proiectul lansat de ministrul Tudorel Toader, a amintit că Inspecția Judiciară a fost în subordinea Ministerului până în anul 2004 dar a precizat, pe de altă parte. că actualul ministru i-a fost profesor la Facultatea de Drept.

"Știți care e slăbiciunea intelectualului? Politețea!", a concluzionat Gabriel Liiceanu.

Acesta a avertizat că. dacă Inspecția Judiciară sau DNA vor ajunge să aibă conducători numiți de ministrul Justiției, care este om politic, situația va fi similară celei care se constată acum la Curtea Constituțională, care "cântă după cum îi spune puterea politică".

Comentarii

 • marius

  25 august 2017 10:07

  Dl Liiceanu a renuntat demult, presupunand ca le-ar fi acceptat vreodata, la ideile socratice despre libertate, democratie. Le-a inlocuit cu banul, cu ura, veninul si umorile individuale, cu razbunarile meschine. Transformarea lui a inceput de la preluarea Editurii tehnice, editura PCR, cea mai noua si moderna din acele timpuri. Preluarea s-a facut pe timpul ministeriatului celuilalt corifeu in ale filozofiilor, basismului si macovismelor, maestrul Pleshu. Daca o fi fost transformare si nu cumva "filozoful" era la fel dar vopsit bine. Intre timp vopseaua a cazut. Simple constatari! Acum, cand justitia cu toate mecanismele ei, e la picioarele si la ordinul partidului securitatilor, cand chiar si orice cretin, nu neaparat Liiceanu, stie ca presedintele e si om politic, ales politic, atunci cei numiti de el in justitie nu sunt numiti de un om politic?! Deci acum justitia nu e politizata? Da, dar de partida securistilor si urmasilor nomenclaturii comuniste, care vad ca e in gratiile lui LiiceanuComp!? Prefer un om ales politic sau macar numit de catre cei alesi de mine, la alegeri, adica oameni politici nu "secreti", ma rog, acoperiti! Liiceanu Comp vrea numiti pe sub masa de catre partida serviciilor, ONG-uri tradatoare sau ambasadelor mercantile? Astfel ei vor dormi linistiti si nu se vor trezi niciodata ca procurorii si judecatorii incep sa investigheze averile si ilegalitatile lor si ale stapanilor sau complicilor straini! Doar ilegalitatile si furturile PSD-istilor si celor care nu se supun sau iasa din rand!? Asta sustine dnul Liiceanu, nu libertatea, justitia independenta si dreapta, drepturile si libertatile individuiale ale omului si democratie. Sustine mizeria!

  raspunde comentariului
  • Gabriel S.

   25 august 2017 16:49

   Tot comentariul tau e o insiruire de prostii si neadevaruri. Alege-ti tu dintre acestea afirmatia pe care esti cel mai sigur ca e certa si ti-o voi demonta in doua secunde cu date verificabile.

   raspunde comentariului
 • Alexandru

  25 august 2017 7:42

  Statul politist a lui Basescu si promovat de Liiceanu este mai bun?

  raspunde comentariului
  • un roman

   25 august 2017 10:33

   Statul mafiot,corupt,injustitia ,Capitanul,de doua ori,Seful,Presedintele

   raspunde comentariului
 • Adam

  25 august 2017 5:17

  Nu o sa auzim mult despre balbaitul de Toader. Prostovanul a reusit ce si-a dorit sa se vorbeasca despre el.

  raspunde comentariului
 • Ana

  25 august 2017 5:02

  Domnule Gabriel Liiceanu,, Va felicit pentru pozitia Dumneavoastra. Noi, cei simpli si necunoscuti, nu avem cum sa impunem idei pe scena social-publica. Dar Dumneavoastra, domnul Andrei Plesu, Mircea Cartarascu, Alex Stefanescu si intreaga pleiada de intelectuali romani aveti datoria de a trage semnale de alarma raspicat si direct. Nu Va fie frica...azi la Penitenciar intra doar cei care fura, nu si cei care gandesc si care vorbesc in numele bunului simt. Sa faceti asta pentru tara e mai important decat un glont in piept. Va consideram eroi cat nu luati politica in brate.

  raspunde comentariului
  • Roata

   25 august 2017 5:11

   Mamasaa...dar cum i-ai gasit!Mai numara...mai pune acolo pe lista....caci toti sint experti in justitie.

   raspunde comentariului
 • Imanuel Culdefer

  25 august 2017 1:03

  Ideea ca filosoful pestelui si pilotul de curse Marcello Siegfried Gudurau isi mai poate da cu parerea dupa ce a fost decorat de borfasul Basescu este cu adevarat luminoasa.

  raspunde comentariului
  • Gabriel S.

   25 august 2017 16:33

   Corect, Sorine. Gunoaiele astea nu-si au limite proprii si ies in fata precum paduchii daca nu-i pune nimeni la locul lor.

   raspunde comentariului
  • Sorin

   25 august 2017 1:36

   Domnul Liiceanu nu filosoful pestelui, dar tu esti boul baltii, ma-ta in K de trol bolsevic! Gunoaielor!

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design