FOTO. Cioloș, discuții cu vicepremierii Borc și Dâncu

de Avram Eliza , 09 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:00, 09 februarie 2016

Premierul Dacian Cioloș a discutat, marți dimineață, cu vicepremierii Vasile Dâncu și Costin Borc, pe tema salarizării, alegerilor și strategiei anti-sărăcie, conform unui anunț făcut pe pagina de Facebook a prim-ministrului. 

”M-am întâlnit de dimineață cu vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc. Am discutat temele care ne preucupă pe termen lung și unde avem de luat decizii strategice: legea salarizării, organizarea alegerilor și strategia anti-săracie pe care ne pregătim să o lansăm zilele imediat următoare”, a scris Dacian Cioloș pe rețeaua pe socializare. 

În 10 februarie, Grupul de lucru pe tema Legii salarizării unitare ar urma să finalizeze proiectul legislativ, care va fi pus în dezbatere publică până în luna martie, apoi depus în Parlament. Noua lege va cuprinde criterii de performanță și va stabili nivelul salariului brut, pe baza unui mecanism transparent care va fi convenit în cadrul unui grup de lucru format din vicepremieri, miniştrii Muncii, Justiţiei, Finanţelor, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, astfel încât indexarea să se facă în mod automat.

Guvernul a decis, pe 30 decembrie 2015, ca salariul minim pe economie să crească la 1.250 de lei începând cu 1 mai 2016. De această majorare a salariului minim pe economie vor beneficia, în total, 1.131.000 de salariaţi, din care peste un milion sunt din sectorul privat. De această creştere vor beneficia şi cei aproximativ 39.000 de bugetari. 

În ceea ce privește legea alegerilor locale, PNL a cerut modificarea legii, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Luni după-amiază, Dacian Cioloș a precizat, în cadrul Orei premierului, alegerile vor fi organizate ”în mod nepărtinitor”, dar că nu va rezolva această chestiune printr-o Ordonanță de Urgență.  

Citește și: Premierul Cioloş, la Ora prim-ministrului: Partidele care vor modificarea legislației să își asume dezbaterea

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design