12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFostul viceprimar al Craiovei a fost exclus din PSD

Fostul viceprimar al Craiovei a fost exclus din PSD

Fostul viceprimar al Craiovei, Sorin Iordache, a fost exclus din organizaţia municipală a PSD, joi după-amiază, fiind acuzat că şi-a depus adeziunea la UNPR, acesta negând însă şi spunând că doar a purtat discuţii cu reprezentanţii Uniunii, informează Mediafax.

Comitetul executiv al PSD Craiova a aprobat joi după-amiază, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a fostului viceprimar al municipiului Sorin Iordache, care urmează astfel să-şi piardă şi mandatul de consilier local.

“Preşedintele Fifor (Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova – n. r.) l-a chemat pe Iordache la o discuţie după ce s-a auzit că el ar fi trecut la UNPR şi că ar fi propus pentru funcţia de prefect de Dolj din partea acestei formaţiuni. În cadrul acelei întâlniri Iordache a recunoscut că a trecut la UNPR. Ca atare, azi (joi – n. r.) a fost exclus din partid”, a spus Lucian Dindirică, purtătorul de cuvânt al PSD Craiova.

Excluderea din formaţiunea social-democrată a lui Sorin Iordache va trebui să primească şi acceptul Biroului Permanent Judeţean al PSD Dolj. Conform sursei citate, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Craiova a fost invitat şi Sorin Iordache pentru a-şi spune punctul de vedere, însă acesta nu s-a prezentat.

Sorin Iordache a declarat joi după-amiază că nu va ataca decizia PSD Craiova. “Nu comentez. M-a sunat un coleg să-mi spună. Dacă asta au decis, atunci asta e. Nu am să atac în niciun fel această decizie. E adevărat că port discuţii cu UNPR, dar nu mi-am depus adeziunea”, a spus Iordache.

Potrivit Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, un consilier local rămâne fără mandat în cazul “pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă