5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportFostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu: Am arătat responsabilitate și fermitate în...

Fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu: Am arătat responsabilitate și fermitate în pozițiile publice

Fostul ministru al Apărării, senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, susține că arătat responsabilitate și fermitate în pozițiile publice, informează Agerpres.

„Astăzi Târgoviște a devenit un centru economic și cultural important, cu potențial turistic care crește de la an la an prin numărul vizitatorilor. Sunt un om al locului, unul care nu s-a mulțumit să stea pe margine și să comenteze, m-am implicat activ în viața comunității și cred că am arătat responsabilitate și fermitate atunci când pozițiile publice pe care le-am ocupat mi-au permis să dau o mână de ajutor'', a declarat Adrian Țuțuianu, prezent la manifestările dedicate Zilelor Cetății Târgoviște.

Totodată, el a felicitat administrația locală și a adăugat că este convins că va putea să sprijine în continuare eforturile autorităților.

„Vreau să felicit administrația publică locală pentru că astăzi avem un proiect al acestei ediții de sărbătoare care propune cetățenilor o serie de evenimente interesante și culturale deopotrivă. Efortul dumneavoastră va fi recompensat prin bucuria oamenilor. Vreau să vă asigur că veți avea în mine în continuare un susținător necondiționat. Sunt convins că voi putea să sprijin eforturile dumneavoastră pentru că luptăm pentru același ideal toți: binele României'', a mai spus Adrian Țuțuianu.


 Adrian Țuțuianu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării Naționale, imediat după ce MApN a anunțat că nu are bani să plătească drepturile financiare ale angajaților săi. În acest context, el s-a declarat „vinovat de neatenție în comunicarea problemelor bugetare".

Ministrul a precizat că motivul este lipsa de comunicare în ceea ce priveşte drepturile salariale pe care trebuiau să le primească angajaţii MApN pe 15 septembrie. „Am recunoscut în faţa premierului că am greşit că nu i-am comunicat în timp util”, a spus Ţuţuianu adăugând că ar fi trebuit să explice şi în faţa presei decizia luată. Întrebat cum a reacţionat premierul la intenţia de demisie, Ţuţuianu a precizat: „Mi-a spus că analiza o va face domnia sa. Hârtia demisiei este pe masa premierului”.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, marţi, că angajaţii nu vor lua veniturile în întregime pe 15 septembrie, aşa cum se întâmpla până acum, urmând ca aceştia să primească banii pentru norma de hrană şi chirii după 25 septembrie. Soldele fără contribuții individuale și impozit, precum și diurnele militarilor aflați în misiuni internaționale vor fi plătite în 15 septembrie, Între 21 și 25 septembrie,  vor fi plătite sumele reprezentând contribuțiile angajatorului, cât și ale angajatului și impozitul pe venit. 

Mihai Tudose a precizat că i-a imputat lui Adrian Ţuţuianu lipsa comunicării în ceea ce priveşte chestiunea salariilor angajaţilor MApN. „Sunt bani pentru salarii, sunt bani pentru armată, 2% din buget la Ministerul Apărării şi noi toţi discutăm dacă avem sau nu bani de salarii pentru armată… Vi se pare că nu e nimic de reproşat?”, a comentat premierul.

 Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, ordinul de revocare a ministrului demisionar al Apărării, Adrian Țuțuianu, desemându-l pe vicepremierul Marcel Ciolacu ca ministru interimar al MApN, potrivit Administrației Prezidențiale.

 

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă