13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFlorin Iordache, întrebat despre prezența lui Adrian Țuțuianu la ședința Biroului Permanent...

Florin Iordache, întrebat despre prezența lui Adrian Țuțuianu la ședința Biroului Permanent al Senatului: Un ministru este incompatibil cu o funcţie în conducerea Parlamentului

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, ar fi fost în incompatibilitate, după ce a participat la ședința Biroului Permanent al Senatului, informază News.ro.

Întrebat dacă un ministru poate participa ca membru cu funcţie de conducere într-o şedinţă de conducere a Parlamentului, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache a spus că „fără îndoială, nu".

„Este incompatibil un ministru când depune jurământul, nu mai poate fi membru BP. Şi eu când am fost membru BP şi am făcut parte din Executiv mi-am dat demisia", a spus Florin Iordache, care a fost delegat ca interimar la șefia Camerei Deputaților.

Întrebat apoi de ce a participat Adrian Ţuţuianu ca secretar în şedinţa de Birou Permanent al Senatului, el a spus că „nu ştie".

Liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, acuză că sesiunea extraordinară a Senatului a fost convocată ilegal de către Biroul Permanent al forului, care se afla în cvorum doar prin participarea ministrului Adrian Ţuţuianu, încă secretar al Senatului, deşi legea interzice acest cumul de funcţii. Liberalii spun că se vor adresa premierului, pentru a constata incompatibilitatea lui Ţuţuianu şi de a-l obliga să aleagă între demnităţi.


 

 

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă