10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFlorin Iordache, declarații contradictorii despre ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților

Florin Iordache, declarații contradictorii despre ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile la conducerea Camerei, a dat, marți, declaraţii contradictorii presei cu privire la şedinţa Biroului Permanent, scrie News.ro.

Mai întâi, el a firmat că s-a dat un vot pentru stabilirea sesiunii extraordinare marţi. După aceea, a negat că s-a votat ceva în timpul acelei discuţii, calificând discuția drept „informală". În cele din urmă, a afirmat că ședința a avut cvorum, iar o stenogramă oficială poate fi consultată la Secretariatul General.



 

 

Plenul Camerei Deputaţilor, convocat în sesiunea extraordinară, a decis marţi, cu 89 de voturi „pentru” şi două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului, la şedinţă fiind prezenţi doar 102 deputaţi.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat de la tribuna plenului, că deputaţii au fost convocaţi în mod „regulamentar şi constituţional” la sesiunea extraordinară, în condiţiile în care membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au fost sunaţi luni, iar „cu o majoritate covârşitoare”, s-a decis programul forului legislativ.

Ședinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. În aceste condiţii, liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a declarat, că parlamentarii Partidului Mişcarea Populară nu vor participa nici la plenul de la ora 15.00, pe care l-au catalogat ca fiind „mascaradă numită sesiune extraordinară”.

Și plenul Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a fost suspendat, marţi, din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 58 de senatori, din 136 . 



 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă