Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eugen Teodorovici a fost demis din funcția de consilier onorific al premierului Tudose, imediat după ce declarase că taxa de solidaritate reprezintă o aberație

Eugen Teodorovici a fost eliberat din funcția de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, au declarat, vineri, surse oficiale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2017 - 20:14

Eugen Teodorovici a fost eliberat din funcția de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, au declarat, vineri, surse oficiale citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, Teodorovici nu a respectat "disciplina comunicării" de la nivelul Executivului. "E un principiu. Nu îl mai încalcă nimeni de astăzi din aparatul premierului", au mai spus sursele citate.

Eugen Teodorovici fusese numit consilier onorific al prim-ministrului printr-o decizie a lui Mihai Tudose din 4 iulie. Activitatea de consilier onorific a lui Teodorovici era neremunerată, conform deciziei șefului Guvernului.

Decizia premierului Tudose de a renunța la consilierul Teodorovici a fost anunțată imediat după ce Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, declarase că  taxa de solidaritate este "o aberație" și că această taxă nu se va aplica.

"Tot ce s-a discutat în această ultimă perioadă despre taxe noi, impozite noi să se uite, în sensul că nu se vor aplica. Eu nu cred că va fi o analiză economică să dovedească faptul că acele taxe noi se justifică. Deci, clar nu se vor aplica. Doi, putem crea noi pentru diferite zone — și vă dau un exemplu simplu în zona de industrie auto. Știm foarte bine, în România sunt două milioane de proprietari de mașini mici care nu sunt conforme cu partea de mediu. Dacă statul român spune că va finanța, cumpăra autoturisme noi, dar fabricate în România, poate să o spună, dar nu pot să accept ca în România să intre mașini chiar și noi care în statele de origine au un sprijin direct sau indirect din partea acelor guverne. Deci, pot să găsească o formă de colaborare astfel încât cel puțin cele două milioane și jumătate de mașini să fie produse și luate de cei care au nevoie din România", a spus Teodorovici, prezent la Ambasada Franței, la recepția de 14 Iulie.

El a afirmat că trebuie să existe respect față de banii care vin din zona privată în primul rând, "pentru că privatul contribuie la bugetul statului".

Întrebat despre taxa de solidaritate, Teodorovici a răspuns: "Mai ales, este o aberație și nu trebuie aplicată. Nu există discuție. Nicio analiză nu poate să argumenteze ca un stat să încurajeze ce? Adică, dacă cineva în țara aceasta învață mai bine, are o școală în plus, are un job mai bine plătit să îl impozitezi, nu îl descurajezi cu această abordare, deci nu are logică".

Eugen Teodorovici a fost întrebat și despre propunerea sa privind impozitarea unor activități economice ale Bisericii Ortodoxe Române, urmând ca banii să fie direcționați strict către proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de școli, pe care a lansat-o, vineri, la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate.

"Biserica a dovedit că poate face lucrurile mai bine decât le face statul. Sunt astăzi foarte multe locuri în România, în care știți foarte bine sunt copii care trăiesc în centre de plasament, sunt copii fără cămin, fără familie, sunt oameni nevoiași, oameni în vârstă. Banii aceștia să fie folosiți cu destinație precisă. Deci, nu ia statul banii. Este o abordare logică și pentru biserică, arată clar populației că vrea să sprijine încă o dată în plus așa cum a făcut-o de-a lungul timpului statul român că impozitează într-un fel sau altul ceea ce biserica derulează ca și parte economică și toată lumea va fi mulțumită", a explicat Teodorovici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...