10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Elena Udrea spune că a depus un denunț la DNA împotriva...

VIDEO. Elena Udrea spune că a depus un denunț la DNA împotriva șefului SRI. Ce reacții au avut Coldea și Kovesi la acuzațiile grave făcute de liderul PMP

Liderul PMP Elena Udrea a anunțat, vineri, într-un interviu pentru HotNews.ro, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, director interimar SRI. 

Elena Udrea a lansat acuzații grave la adresa lui Florian Coldea, despre care spune că ar fi instrumentat campania împotriva sa. 

”De foarte multe ori s-a tot încercat să fie scoasă Elena Udrea. Eu cred că, în prima parte, cât există Traian Băsescu, tocmai pentru a elimina, asa cum spunea dl Ghiță, o sursă alternativă de informații, în partea acum a doua cred că pur și simplu pentru lucrurile pe care le știu și pe care i le-am spus dlui Coldea în față. Sau prin dl Maior i le-am transmis”, a declarat Elena Udrea.

Citește și: Cine este Florian Coldea, ținta atacurilor Elenei Udrea

”Eu cred că planul este acela de a avea puterea totală. Tot așa, ca să-l citez pe dl Ghiță, care mi-a spus la un moment dat din discuțiile cu dl Coldea: putere egală cu a șefului statului. Astăzi, dl Coldea a ajuns directorul SRI”, a adăugat ea. 

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, a declarat, vineri seara, că acuzațiile Elenei Udrea cu privire la activitatea SRI sunt defăimătoare și apar în contextul în care s-a intensificat lupta împotriva fenomenului anticorupție. 

Citește și: SRI, reacție după acuzațiile lansate de Elena Udrea

În denunț, Elena Udrea a menționat și numele șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care susține că are ”un parteneriat” cu Florian Coldea.

”Dacă această colaborare este instituțională, este corectă. Numai că dacă și procurorii, și magistrații sunt oameni, și încă o data, va dau un exemplu celebru: dl judecător Greblă. Și va spun că este evident că atunci când cei de la SRI dețin informații despre toți, inclusiv despre judecători și procurori, dacă relația dintre SRI și procurori este una prin care, la o adică, SRI-ul poate face presiuni într-un fel sau în altul asupra magistraților, atunci iarăși avem de-a face cu un abuz”, a precizat Elena Udrea.

Citește și: Kovesi, prima reacție după denunțul la DNA făcut de Elena Udrea

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri seară, după ce Elena Udrea a anunțat că a făcut un denunț la DNA, că nu comentează afirmații denigratoare.

Elena Udrea l-a mai acuzat pe Florian Coldea că i-ar fi cerut fostului sau soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului sau, Alin Cocoș. 

Întrebată care sunt dovezile pe care își bazează denunțul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declarațiile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan (Pinalti) – ambii urmăriți penal în dosarul Microsoft și aflați în arest preventiv, ale lui Culiță Tărâță (fostul șef al CJ Neamț, acum decedat) și pe informații de la Sebastian Ghiță. 

Sebastian Ghițムs-a arătat surprins de acuzațiile lansate de Elena Udrea la adresa sa și a respins ideea că România TV ar fi primit vreun ban de la fostul soț al acesteia, Dorin Cocoș.

Citește și: Ce spune Sebastian Ghiță despre dezvăluirile Elenei Udrea

DNA a început joi urmărirea penală în cazul Elenei Udrea pentru spălare de bani și fals în declarații de avere, dosar desprin din dosarul Microsoft. DNA o acuza pe Elena Udrea că a știut că soțul sau de la acel moment, Dorin Cocoș, ar fi obținut sume de bani din traficul de influența realizat în dosarul Microsoft, iar acești bani ar fi fost fost investiți într-o firmă din care Udrea însăși a încasat dividende. 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă