15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDragnea: Plângerea penală care vizează modul de votare al Legii defăimării va...

Dragnea: Plângerea penală care vizează modul de votare al Legii defăimării va ajunge, săptămâna viitoare, la Parchet

Șeful PSD Liviu Dragnea a anunțat, vineri, că la începutul săptămânii următoare va depune, la Parchetul General, plângerea penală care vizează modul în care a fost votată Legea defăimării, prin sistem electronic, transmite Agerpres.

„Ea (plângere penală – n.r.) este făcută de colegul meu, Daniel Florea. Cred că o va depune luni sau marţi la Parchetul General. (…) Mi se pare extrem de grav ca în Parlamentul României să se întâmple aşa ceva. Deci, vă daţi seama că cel care stă la butoane poate să decidă dacă o lege din România trece sau nu, pentru că se joacă cu prezenţa. Dacă vrea ca o lege să nu treacă artificial tastează un număr de prezenţi şi atunci nu ai majoritate, dacă vrea ca o lege să treacă, dimpotrivă, se duce cu prezenţa în jos”, a spus Dragnea la DC News live. 

Potrivit acestuia, miercuri s-a repetat acest exemplu în vreo 9 sau 10 legi. “Şi acum apare întrebarea firească: Ce s-a întâmplat înainte? (…) Am verificat şi alte legi în ziua respectivă, la toate era prezenţa pusă cu mâna, care nu avea nicio legătură cu numărul de cartele introduse acolo. (…) Este o involuţie, Roberta Anastase o făcea din gură, acum se face electronic. Vreau să fie o chestiune oficială”, a adăugat Dragnea. 

Citește și: Scandal după votul la Legea defăimării. Liviu Dragnea vrea să facă plângere penală împotriva Camerei Deputaților

El a reafirmat că “există fraude la voturile esenţiale la unele legi din ziua de miercuri”, de aceea le-a solicitat colegilor săi să ceară verificări şi pentru toate actele normative de dinainte. 

Întrebat dacă a discutat pe această temă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea a arătat că acesta nu era miercuri în ţară. “Nu ştiu dacă preşedintele Camerei s-a ocupat de asta şi nu cred”, a adăugat el. 

Votul la proiectul Legii defăimării, iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, a stârnit miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o lungă dispută între aleşi, iar preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat în prima fază că proiectul a fost adoptat, iar ulterior că a fost respins. La finalul unor dezbateri pe această temă, după ce s-a dat un vot, s-a decis că iniţiativa legislativă a fost respinsă, însă se va face o analiză a sistemului electronic de vot pentru că, potrivit unor deputaţi, au apărut unele neclarităţi în privinţa funcţionării acestuia. 

Citește și: Dragnea „periază“ legea defăimării

Dragnea a afirmat că el consideră că legea privind promovarea demnităţii a fost adoptată, potrivit listing-ului oficial al Camerei Deputaţilor, iar cineva a intervenit “fraudulos” în sistemul informatic. El consideră că numai procurorii “pot scoate adevărul la lumină”, pentru că este ceva foarte grav – “intenţie de fraudă a unui vot în Parlamentul României”. 

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă