21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDNA, ținta hackerilor. Ce mesaj a transmis Laura Codruța Kovesi

DNA, ținta hackerilor. Ce mesaj a transmis Laura Codruța Kovesi

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că mesajele electronice primite de mai multe persoane în cursul zilei de miercuri de pe adresa anticoruptie@pna.ro nu provin de la instituție și trebuie verificate, scopul acestora fiind transmiterea de informații false.

"Având în vedere că, în cursul zilei de 18 octombrie, diverse persoane au primit mesaje electronice de la o adresă falsă, cu denumirea anticoruptie@pna.ro, deși anterior nu au avut nicio corespondență cu instituția, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să atenționeze că astfel de mesaje nu provin de la Direcția Națională Anticorupție și, în cazul în care sunt primite, trebuie verificate, așa cum s-a întâmplat și în acest caz", precizează DNA.

Potrivit sursei citate, scopul creării acestei adrese false de email a fost transmiterea de informații false, în încercarea de a induce în eroare destinatarii și nu are legătură cu infrastructura informatică a instituției.

De asemenea, instituția subliniază că nici Direcția Națională Anticorupție și nici persoanele din conducerea instituției nu dețin niciun fel de pagină sau cont de utilizator pe rețele de socializare.

Direcția Națională Anticorupție precizează că singura expunere a instituției existentă în spațiul virtual este pagina de internet www.pna.ro (în vederea semnalării unor fapte de corupție, pentru a face solicitări, pentru a afla date de contact, pentru a afla informații despre activitatea instituției etc.).

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă