12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDirectorul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost demis

Directorul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost demis

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, l-a demis, vineri, pe directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, după ce a analizat cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules.

"Secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat astăzi, la Constanța, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules. Secretarul de stat a dispus demiterea de urgență a lui Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM). Totodată, secretarul de stat a dispus măsuri ferme ca asemenea situații să nu se mai repete", potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, preluat de Agerpres.

Incendiul pe nava Hercules care staționa în portul Constanța a izbucnit joi, în jurul prânzului, când flăcările au cuprins sala motoarelor. După câteva ore, incendiul a fost stins, fără a se înregistra victime omenești.

Remorcherul Salvator (RS) Hercules se afla în dotarea Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare.

Daniel Manole a declarat, joi, că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană.

"Este tare trist ce se întâmplă. Nava a parcurs etapele de reparație capitală, a fost complet remotorizată, au fost schimbate generatoarele electrice și urma ca în scurt timp să plece în probe de mare. La momentul producerii incendiului, în sala mașini lucrau cinci echipe de muncitori, dintre care una singură era a companiei Altea, firma care a câștigat licitația pentru lucrări", a declarat acesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă