Deputatul Remus Cernea NU a vrut să JURE pe Biblie în Parlament

de Rl online , 20 decembrie 2012
Deputatul Remus Cernea NU a vrut să JURE pe Biblie în Parlament

Deputatul Remus Cernea a depus, joi, jurământul în plenul Camerei şi a optat pentru varianta prevăzută în legea jurământului de credinţă al parlamentarilor care face abstracţie de formula religioasă, informează Mediafax.

Astfel, în loc de formula "Aşa să mă ajute Dumnezeu!", Cernea a utilizat formula "Jur pe onoare şi conştiinţă", prevăzută de asemenea în Legea privind jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor al senatorilor şi deputaţilor din Parlamentul României.

"Jur pe onoare şi conştiinţă. Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării. Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor", a fost jurământul rostit de Cernea, care a ţinut mâna doar pe Constituţie, nu şi pe Biblie.

Potrivit Legii 8/2002, jurământul de credinţă se poate depune şi fără formula religioasă, aceasta putând fi înlocuită cu formula: "Jur pe onoare şi conştiinţă", care prefaţează jurământul.

Citeşte şi: Deputaţii depun JURĂMÂNTUL în Parlament. Emoţionaţi, unii au UITAT să jure pe Biblie. Peste 100 de ABSENŢI

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design