Deputatul PSD Victor Ponta: Transilvania și Banatul vor avea energie din Ungaria, nu din România. Or, asta e o problemă de viitor

de Iulia Iancu , 09 martie 2017 - stire actualizata la ora 00:18, 09 martie 2017
Deputatul PSD Victor Ponta: Transilvania și Banatul vor avea energie din Ungaria, nu din România. Or, asta e o problemă de viitor

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat, într-o intervenţie la un post de televiziune, că toată Transilvania și Banatul vor avea energie din Ungaria, nu din România, iar aceasta va fi o mare problemă de viitor, deoarece țara noastră trebuie să fie nu numai independentă energetic, ci și exportator de energie.

"Una din marile probleme ale României este legată nu doar de independența energetică, ci și de capacitatea noastră de a produce energie și chiar de a fi exportator de energie. Eu, ca deputat de Gorj — asta a fost prima mea critică la adresa actualului Guvern, că n-am văzut ca pe zona de energie să se întâmple altceva decât pe vremea tehnocraților—, constat că noi mergem pe ideea de anul trecut, să distrugem producția de energie românească și am și remarcat că Ungaria tocmai a primit avizul Comisiei Europene, va construi o centrală nucleară cu bani rusești și o să vă anunț că, foarte curând, toată Transilvania și Banatul vor avea energie din Ungaria, nu din România. Or, asta e o problemă pentru România, de viitor", a afirmat Victor Ponta, miercuri seară, într-o intervenție la România TV.

Deputatul PSD a precizat că aceasta nu este o problemă care ține de un ministru sau de un secretar de stat, deoarece este o problemă de interes național.

"Acolo este o problemă pe care doar Guvernul (o poate rezolva — n.r.), și ar trebui să fie președintele, că dânsul se duce la Sibiu, o să aprindă lumina la casă și o să consume kilowați din Ungaria și nu-l interesează. Acolo e o problemă de interes național, nu poți să o dai pe un ministru sau pe un secretar de stat. Faptul că noi am semnat în 2013 investiția de la Cernavodă, în 2015 ministrul ALDE de atunci, Gerea, a semnat memorandumul și de atunci le-am dat țeapă la chinezi, nu mai construim nimic, nu mai aducem 6 miliarde de euro în România investiții, în schimb o să luăm energia din Ungaria. E o problemă", a explicat Victor Ponta.

Loading...

Comentarii

 • Faur Ioan

  09 martie 2017 19:29

  Problema cea mai mare este faptul ca in loc sa sprijinim microproductia de energie regenerabila cu stocare sau compensarea financiara ,pentru acest tip de energie produsa ,cum s-a prevazut in Legea 1222015 care trebuia sa fie efectiv aplicata in maxim 4 luni 3 luni elaborarea normelor si 1 luna emitere ordine ANRE , suntem la 20 de luni si nu s-a intamplat nimic.In plus la 1 ianuarie 2018 se liberalizeaza complet pretul la energie catre populatie atunci sa vedem distractie.Oare ce daune sa cerem pentru neaplicarea unei legi in Romania,cui trebuie sa cerem daune.?Tinem aproape.mai vorbim!

  raspunde comentariului
 • Katze

  09 martie 2017 8:26

  Cu asa o propunere sa intelegem ca Transilvania se vrea vanduta! Tradator bolsevic!

  raspunde comentariului
 • Petrus.

  09 martie 2017 7:54

  Cu părere de "bine"!Strategia de dezvoltare energetica a României, nu putea fi in pixul lui Cioloș, care a venit la guvernare pentru un an!Sa ne amintim ca- resursele de petrol au fost făcute cadou OMV-ului, de PSD,- Continuarea investițiilor la centrala nucleara de la Cernavodă, a fost strategic, mereu întârziată de-a lungul timpului, tot de cei din PSD, pentru a "hrăni" termocentralele pe cărbune de slaba calitate, furnizat din bazinul electoral al senatorului Ponta, calitate pentru care nu se "bate", romanii plătind o energie scumpa dintr-o resursa slaba cu oameni din ce in ce mai slab pregătiți, ignoranți si dispuși sa facă abuzuri ca furnizor unic, exploatând resursa cu o tehnologie învechită si pentru schimbarea căreia, România a ieșit din cărți, odată cu marea privatizare a industriei metalurgice si a construcției de mașini, demolata cu voioșie pentru fierul vechi, vândut de abonații la demolări, timp de 26 de ani, fără nici o declarație ca problema de securitate națională.In concluzie, strategia energetica a României e așezată pe turnulețele din Strehaia, precum fachirul pe un pat de "tepe", construit cu meticulozitate, de toate partidele politice!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design