23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDeputatul Cătălin Rădulescu, nemulțumit de indemnizația de 5.000 de lei: Parlamentarul trebuie...

Deputatul Cătălin Rădulescu, nemulțumit de indemnizația de 5.000 de lei: Parlamentarul trebuie să aibă un salariu civilizat. Suntem obligați, dacă vrem să fim cu bun simț, să venim cu costum și cravată, nu în blugi

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu susține că aleșii au nevoie de „un salariu civilizat”, pentru a-și cumpăra costume și pantofi, astfel încât să nu vină la Palament în blugi, informează Mediafax.

„Atâta timp cât eu trebuie să îmi cumpăr trei costume, nu am bani nici de pantofi. Cred că ar trebui măcar, atâta timp cât toţi ne dorim ca salariile să fie mari şi pentru jurnalişti şi pentru profesori şi pentru orice fel de om din România, eu cred că şi parlamentarul trebuie să aibă un salariu civilizat, care să îi permită să poată să se îmbrace, pentru că suntem obligaţi dacă vrem să fim cu bun simţ să venim cu costum şi cravată, nu ca alţii care vin cu blugi în Parlamentul României. Eu la Roma, în Parlamentul de acolo, şi jurnaliştii sunt îmbrăcaţi la costum", a declarat, marţi, Cătălin Rădulescu.

Parlamentarul spune că e nevoie de salarii mai decente pentru aleşi. „5.000 de lei, atât ne dă. Cred că ne-ar trebui salarii mult mai decente ca să putem să arătăm într-un fel în Parlament că dacă vrem să venim în blugi şi mizerabili, lumea ne va trata ca atare".

Deputatul a stârnit, luni, controverse, după ce a afirmat, într-un interviu pentru presa centrală, că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui să fie alungați cu tunuri cu apă, întrucât nu mai au motiv să manifesteze și pentru a evita ca locul să fie transformat într-un maidan.

Într-un interviu pentru „Adevărul” deputatul Cătălin Rădulescu susține că oamenii care au ieșit să protesteze în Piața Victoriei au fost manipulați. „Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale", a afirmat el.

Totodată, social-democratul argeșean a precizat că și-a păstrat arma cu care a tras la revoluție, astfel că este pregătit să iasă „imediat”.

„Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat", a mai spus Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă se gândeşte să iasă în Piaţa Victoriei, social-democratul a răspuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla".

În 5 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă