6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDeputaţii din Comisia juridică au reintrodus în Legea ANI prevederile eliminate de...

Deputaţii din Comisia juridică au reintrodus în Legea ANI prevederile eliminate de Senat

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi cu unanimitate de voturi, forma proiectului legii ANI care va intra în dezbaterea plenului, în sesiunea extraordinară din 16 august, în actul normativ fiind reintroduse prevederile respinse anterior de către Senat.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul PDL Daniel Buda, a declarat după şedinţă că, practic, textul rezultat reprezintă vechea formă a Legii ANI, care a fost trimisă de la Cameră la Senat. “S-a revenit la vechea formă a legii, care a fost trimisă de la Cameră la Senat. S-au reintrodus comisile de anchetă de pe lângă Curţile de Apel, s-a prevăzut un singur formular al declaraţiei de avere, care, în forma în care va fi afişat pe site – cu datele de identificare blurate – va respecta decziia Curţii”, a spus Buda, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, formularul declaraţiei de avere va conţine date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va apărea fiind adresa imobilelor. “Vor apărea contractele derulate cu statul de către demnitari, în declaraţiile de interese. Am introdus şi cardurile de credit, pentru că s-a apreciat că ar intra în sfera împrumuturilor bancare. S-a lărgit, de asemenea, şi sfera persoanelor obligate să depună declaraţii de avere la membrii CES şi liderii confederaţiilor sindicale”, a mai spus Buda.

El a arătat că deputaţii din Comisia juridică au înlăturat din cuprinsul legii toate aspectele despre care au apreciat că ar încălca normele de tehnică legislativă, încercând să dea acestui proiect de lege fluenţă legislativă şi coerenţă în ceea ce priveşte sistematizarea. “Vreau să cred că acest proiect satisface deciziile Curţii şi aşteptările Comisiei Europene, astfel încât să nu mai planeze asupra României pericolul blocării fondurilor europene”, a spus Buda.

La şedinţa comisiei a fost prezent, pentru prima parte a dezbaterilor, şi premierul Emil Boc, care a declarat că Guvernul susţine forma actului normativ adoptat de către Camera Deputaţilor şi a solicitat deputaţilor reintroducerea în lege a prevederilor respinse de Senat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă