10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAlocaţia copiilor creşte la 84 de lei. Proiectul PNL, adoptat de deputaţi

Alocaţia copiilor creşte la 84 de lei. Proiectul PNL, adoptat de deputaţi

UPDATE: Proiectul de majorare a alocaţiei pentru copil de la 42 de lei la 84 de lei a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor. 

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă.

“Este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă. Nu vreau să dau culoare politică acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat”, a arătat Gorghiu.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a spus că UDMR a votat acest proiect.

“UDMR a votat acest proiect pentru că s-a majorat alocaţia pentru copii. UDMR a susţinut întotdeauna că actuala sumă este inacceptabilă şi trebuie măcar dublată. Urmează să fie şi alte majorări”, a mai spus deputatul UDMR.

——-

UPDATE: Copreşedinta PNL Alina Gorghiu i-a cerut, miercuri, premierului Ponta să vină la vot şi să își îndemne colegii din PSD să voteze pentru majorarea alocaţiei. 

”Sper că PSD va avea decența de a nu folosi un tertip mai vechi – întoarcerea proiectului la comisie – ca să scape de încurcătură. Domnul Ponta găsește mereu explicații pentru nereușitele guvernării, dar indiferența față de copii nu are scuze! Sunt la mijloc 3,7 milioane de copii, iar ei nu trebuie sacrificați pentru orgolii politice!”, a subliniat Gorghiu.

Citeşte şi: Gorghiu îi cere lui Ponta să voteze pentru majorarea alocaţiilor

——–

UPDATE: Premierul Victor Ponta a spus, în ședința de Guvern, că Executivul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare, în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

”Spun ca principiu: suntem partid social-democrat şi primii care ne bucurăm, ne era frică că dreapta se opune acestor lucruri. Acum înţeleg că ei îşi doresc foarte tare acest lucru şi noi ni-l dorim cu atât mai mult. Nu am dat aviz de la Guvern că nu ni l-a cerut nimeni. L-am informat şi pe preşedinte, voi informa şi Camera Deputaţilor astăzi, doar să ştim că 1,8 miliarde lei este impactul acestei măsuri”, a spus Ponta.

Citește și: Ce spune Victor Ponta despre majorarea alocaţiei pentru copil

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 98 voturi “pentru” şi 77 “împotrivă”, un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, relatează Mediafax

În urma votului, liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări, apoi apel nominal.

După pauza de consultări, Neacşu a cerut, în plen, verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, arătând că a constatat “cu neplăcută surprindere” că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală.

Citeşte şi: Dublarea alocaţiei, la un pas de respingere

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii.

Acest amendament a fost respins, marţi, în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face.

Citeşte şi: Alina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe alocația pentru copii

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă