12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDeputata PNL Florica Cherecheș critică dur inițiativa ministrului Educației de a introduce...

Deputata PNL Florica Cherecheș critică dur inițiativa ministrului Educației de a introduce un manual pentru disciplina Educație Fizică: Ridicol! Va îngroșa conturile celor care l-au produs

Deputata PNL și vicepreședinte al Comisiei de învățământ, Florica Cherecheș, a criticat inițiativa ministrului Educației, Liviu Pop, de a introduce manuale școlare pentru disciplina Educație Fizică și Sport, solicitându-i acestuia să investească în infrastructura școlară, dotări, echipamente și materiale didactice, potrivit unui comunicat de presă.

"De parcă nu ar fi suficient că greutatea ghiozdanelor e aproape egală cu cea a elevilor din ciclul primar și gimnazial, aceștia având mari probleme să și le care la școală, părinții fiind adesea nevoiți să o facă în locul lor, ministrul Educației ne-a anunțat triumfător noua apariție din categoria manualelor: cel de Educație fizică și sport, pentru clasa a V-a, în trei variante diferite!

Ridicolul apariției acestui manual provine din faptul că școala românească e oricum prea teoretică și deloc orientată spre a dezvolta abilitățile practice ale elevilor, din faptul că părinții se plâng că ghiozdanele încărcate cu manuale și tot felul de caiete speciale deformează iremediabil coloana copiilor lor. Asta în contextul în care orele de Sport nu se țin întotdeauna, fie din lipsa unei săli de sport sau a unui teren adecvat, fie din indiferența unor cadre didactice sau ca urmare a trocurilor care se fac între profesori, pentru a ceda ora de Educație fizică pentru una de Română sau Matematică", afirmă Cherecheș, într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, orele de Educație fizică ar ajuta copiii să-și consume energia în mod sănătos, ar rezolva problemele de postură, de deformări ale coloanei, de obezitate infantilă, ar promova spiritul de echipă și atitudinea potrivită în fața victoriei sau înfrângerii.

"În loc să facem mai multe săli sau terenuri de sport, să dăm orelor de Educație fizică locul care li se cuvine în formarea elevilor, în loc să-i conștientizăm pe elevi de importanța mișcării, noi facem manual și vrem să-i învățăm 'Organizarea activităților motrice', 'Dezvoltare fizică armonioasă', 'Capacitate motrică' și altele din această categorie, de parcă am vrea să-i facem manageri sportivi sau profesori de Educație fizică pe copilașii de clasa a V-a. Domnule ministru, lăsați-vă de glume și faceți lucruri serioase, nu aruncați banii noștri pe fereastră, ci investiți-i în infrastructura școlară, în dotări și echipamente, materiale didactice și manuale moderne, adică în acele lucruri pe care le plătesc părinții la fiecare început de an școlar. Apreciem că măcar recunoașteți că învățământ gratuit în România înseamnă gratuitate pentru elevi, cheltuielile fiind făcute de stat și de părinți. Halal gratuitate!", arată deputatul PNL.

Florica Cherecheș susține că utilitatea manualului pentru Educație fizică este de a "îngroșa conturile celor care l-au produs". Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat joi că elevii din clasa a 5-a vor avea din toamnă manual și la disciplina Educație fizică și sport.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă