10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDe ce opinia critică a judecătoarei Livia Stanciu a dispărut din motivarea...

De ce opinia critică a judecătoarei Livia Stanciu a dispărut din motivarea CCR: Nu a respectat regulile de redactare

Motivarea unei decizii controversate a Curții Constituționale a României a fost publicată fără a mai include și opinia concurentă (contrară) exprimată de judecătoarea Livia Stanciu.

Potrivit HotNews, opinia concurentă nu a mai fost reprodusă în motivarea deciziei CCR întrucât această opinie n-ar fi respectat anumite reguli de redactare, care au fost emise de CCR și au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei CCR, un judecător care redacteaza o opinie separată sau concurentă trebuie să o predea președintelui CCR și, dacă sunt abateri de la regulile stabilite, i se va cere să o refacă. În cazul în care judecătorul nu se conformează, președintele CCR poate dispune ca opinia "să nu se publice în Monitorul Oficial sau pe pagina de internet a Curții și nici să nu se atașeze la dosarul cauzei".

Opinie concurentă a Liviei Stanciu critica decizia CCR asupra sesizării ridicate de fosta soție a lui Liviu Dragnea privind abuzul in serviciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă