15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportDaniel Dragomir: În sufrageria lui Oprea s-a blocat renumărarea voturilor

Daniel Dragomir: În sufrageria lui Oprea s-a blocat renumărarea voturilor

 

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir susține că întalnirea care ar fi avut loc în locuința lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidențiale din 6 decembrie 2009,  ar fi avut drept scop ”organizarea unei celule de criză pentru împiedicarea renumărării voturilor din diaspora”.

 

 

Daniel Dragomir a susținut, în fața Comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009,  că la întâlnirea din locuința lui Gabriel Oprea ar fi participat George Maior (directorul SRI), adjunctul său Florian Coldea, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, Dan Andronic și Vasile Dâncu.
Motivul acelei întâlniri ar fi  fost organizarea unei ”celule de criză” pentru împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora, a susținut fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. „ Au existat discuţii în cadrul acestui grup ca să-şi menţină puterea, accesul şi influenţa, funcţiile în conducerea instituţiilor statului. Au luat măsuri operative prin implicarea structurilor de securitate în jocul politic”, a susţinut Dragomir.
El a afirmat că fiecare dintre cei prezenți ar fi avut motive pentru a se teme de o eventuală înfrângere a lui Traian Băsescu. ”Domnul Oprea fusese amenințat de Cătălin Voicu că i-a pregătit o celulă în pușcărie. Domnul Coldea fusese amenințat că va fi trimis într-un post în Sudan, unde bolile sunt destul de periculoase. Doamna Kovesi fusese anunțată că va fi debarcată din funcție, împreună cu adjunctul său”, a comentat Dragomir, răspunzând unei întrebări.
El a susținut că întâlnirea ar fi fost una ”tensionată” în condițiile în care majoritatea sondajelor de opinie îl indicau drept câștigător pe candidatul PSD, Mircea Geoană. Vasile Dâncu era cel care le aducea informații despre evoluția sondajelor de opinie.

Celulă paralelă la sediul PSD
Potrivit lui Dragomir, o problemă era inițiativa unor membri PSD de a solicita renumărarea unor voturi din Diaspora. El a susținut că și  la sediul din Kisselef al PSD exista o „celulă de criză”, la care participa fostul adjunct al SRI, generalul Ionel Marin, demis la inițiativa lui Coldea. Această celulă de criză avea un interes de a obține un rezultat difert, fiind implicați, printre alții, Viorel Hrebenciuc și fostul general SPP, Dumitru Iliescu.
”Se obținuseră date, pe baza mandatelor de interceptare pe siguranță națională, am dat exemplul lui Cătălin Voicu, din care reieșea că PSD are intenția de a cere renumărarea voturilor din Diaspora”, a afirmat Dragomir.”Una din rațiunile întâlnirii din 6 decembrie a fost și blocarea acțiunii inițiate de Cătălin Voicu pentru renumărarea voturilor din diaspora”, susține Dragomir. Acesta a adus în discuție cazul lui Cătălin Voicu, susținînd că au existat începând cu 2009 ”presiuni din partea SRI pentru a se acționa impotriva sa cât mai repede”.

Dragomir a mai susținut că rezultatul deciziilor s-a materializat și prin momentul în care în 14-15 decembrie ANAF a început controlul la Realitatea TV.

Unde sunt dovezile?
În schimb, liberalul Cezar Preda a atras atenția că Dragomir nu a prezentat nicio dovadă     în sprijinul afirmațiilor sale. Dragomir a replicat că SRI a ”documentat” această întâlnire de acasă de la Oprea şi a sugerat Comisiei de anchetă să întrebe Serviciul despre Raportul făcut în urma acestui eveniment.
”Din datele pe care le am, aceea întâlnire a fost documentată. Au existat foarte multe convorbiri telefonice purtate în aceea seară, inclusive de Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Și acestea sunt documentate”, a susținut Dragomir. ”Să știți că în cadrul serviciului există un raport la orice, fie că sunt întâlniri operative, fie că nu. Există o documentare a acestei întâlniri” , a răspuns Dragomir, unei întrebări puse de Steluța Cătăniciu (ALDE). ”Nu cred că vreuna din persoanele care vor veni la comisii vor veni cu poze dintr-o sufragerie mică, de patru metri. Orice deplasare era efectuată în baza unor ordine de de plasare. Șoferii, aghitoanții, la finalul zilei efectuau o raportate. Toate aceste lucruri instituția le poate solicita instituțiile statului”, a completat Dragomir.

 

 

 

Cele mai citite

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă