13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș, relansat de mitingul anti-PSD

Dacian Cioloș, relansat de mitingul anti-PSD

 

Manifestațiile împotriva intenției PSD de a modifica Legile justiției au fost un prilej pentru revenirea în prim-plan a fostului premier Dacian Cioloș, extrem de reținut în aparițiile publice din ultima perioadă.

 

Peste 15.000 de oameni au participat la protestul anti-PSD  de dumincă din Capitală. Între manifestanţi s-au aflat şi fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele USR, Dan Barna, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, precum şi alţi membri ai USR, ai PNL şi ai Platformei România 100.
Iniţial, câteva mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei. Oamenii s-au oprit câteva minute în Piaţa Universităţii, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din 1989, au cântat Imnul naţional şi au scandat ”România, trezeşte-te!”. Când au ajuns în faţa Parlamentului, numărul manifestanţilor ajunsese la peste 15.000. Aici, oamenii au scandat ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, Dragnea nu uita România nu-i a ta”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, ”Jos Guvernul”, ”PSD ciuma roşie”, ”CCR sluga PSD”. Ca de obicei, a fost un adevărat concurs de inventivitate:  ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!”, ”Liviu, noi îți dăm hârtie, ”pix” găsești la pușcărie” sau ”Tudorel, sluga model!”.

Mesajul fostului premier

Fostul premierul Dacian Cioloş și-a explicat prezența la protest prin faptul că ”se ajunge la o limită”. El a subliniat că nu se poate construi bunăstare în România fără ”un soclu solid de onestitate, de cinste”. ”Asta înseamnă că justiţia trebuie să-şi facă treaba”, a adăugat fostul premier. Acesta a arătat că România trece printr-o perioadă fastă din punct de vedere economic. ” Nu ne putem juca cu viitorul României prin astfel de decizii. Azi anunţăm un lucru, mâine revenim, anunţăm altceva. E vorba totuşi de oameni care guvernează ţara şi care transmit semnale şi România e percepută după comportamentul lor. Eu cred că trebuie să fie clară direcţia pe care o vrem de la România şi să facem ceea ce spunem”, a punctat Dacian Cioloş.
Peste 10.000 de oameni s-au strâns în mai multe oraşe din ţară şi au protestat faţă de modificările la legile justiţiei.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă